Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ "Проф. д-р Параскев

...
Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ "Проф. д-р Параскев
Коментари Харесай

АГ отделението в ловешката болница временно преустанови дейност

Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч е с краткотрайно прекратена активност заради заболяване на част от личния състав, заяви за Българска телеграфна агенция прокуристът на лечебното заведение доктор Атанас Атанасов. Това е станало през вчерашния ден /10 декември/ със заповед на изпълнителния шеф, защото двама от тримата лекари в отделението са заболели. Очаква се то още веднъж да отвори на 4 януари. Дотогава пациентите се пренасочват в УМБАЛ - Плевен.

Д-р Атанасов добави, че в понеделник се чака да възобнови активността си Отделението по анестезиология и интензивно лекуване в болничното заведение, което не работи от 17 ноември. Причината също е дефицит на личен състав. Остават прекратени дейностите, свързани с гастроентерология, като част от личния състав е пренасочен към Ковид зоната. Поради липса на анестезиолози с краткотрайно прекратена активност са и Отделението по ушно-носно-гърлени заболявания и Очно поделение.

От Регионалната здравна ревизия в Ловеч оповестиха, че през последното денонощие новодиагностицираните с ковид в Ловешка област са 49 души, измежду които са две медицински сестри от ловешката болница, една от тетевенската и двама лекари от Троян. Починали са трима инфектирани с COVID-19.

Областният шеф на Ловеч Ваня Събчева приканва медицинските експерти от детските градини и ясли да се включат в работата на отделенията в лечебните заведения в региона, в които не се лекуват Ковид заболели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР