Отделение „Очни болести“ на УМБАЛ „Канев“ АД организира безплатни профилактични

...
Отделение „Очни болести“ на УМБАЛ „Канев“ АД организира безплатни профилактични
Коментари Харесай

УМБАЛ „Канев“ в Русе ще проведе безплатни очни прегледи

Отделение „ Очни заболявания “ на УМБАЛ „ Канев “ АД провежда безвъзмездни профилактични прегледи за премерване на вътреочното налягане на 29 ноември, четвъртък, от 11 до 13:30 часа. Прегледите ще се проведат в посоченото поделение на 12-я етаж в Хирургичен блок на лечебното заведение, единствено след авансово записване на телефон 082/887 467.
Глаукомата е измежду водещите аргументи за слепотата в света, през днешния ден това заболяване заплашва зрението на милиони хора. Тя е група от очни положения и очни болести, които повреждат зрителния нерв. Увреждането на зрителния нерв постоянно се предизвиква от извънредно високо вътреочно лягане. Високото очно налягане притиска нерва и с времето той се поврежда, като това води до неспособност за преместване на информация от окото към мозъка и възможна загуба на зрение и слепота. Това очно заболяване може да се появи при всяка възраст, само че е публикувано най-вече при хора над 60 години.
Най-честите форми на глаукома нямат предупредителни признаци. Наричат заболяването тихия апаш на зрение, защото тя прогресивно поврежда зрителния нерв и постоянно протича без признаци. Ефектът е еволюционен и може да не забележите смяна в зрението, до момента в който положението не е към този момент в напреднал етап. Зрителната загуба заради глаукома не може да бъде възобновена. Затова е значимо да вършиме постоянни очни прегледи, които включват премерване на налягането в окото. Ако глаукома се разпознае рано, загубата на зрение може да бъде забавена, понижена или напълно предотвратена. Ако имате това положение, нормално ще се нуждаете от лекуване до края на живота си, като най-важно е да не забравяте предписаното от Вашият очен доктор лекуване - то може да избави вашето зрение. Глаукомата е втората най-честа причина за слепота в международен мащаб. Изчислено е, че 4,5 млн. души са изгубили зрението си заради глаукома, и че този брой ще нарасне до 11,2 милиона до 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР