Отделът за борба с дезинформацията към Европейската служба за външна

...
Отделът за борба с дезинформацията към Европейската служба за външна
Коментари Харесай

ЕС не регистрира целенасочена дезинформация за новия вирус

Отделът за битка с дезинформацията към Европейската работа за външна активност към този момент не регистрира целенасочени злоупотреби, свързани с данните за новия вирус, открит в Китай. Това заяви представител на Европейската комисия, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че в противодействието против разпространяването на дезинформация на доброволни начала вземат участие и обществените мрежи. По неговите думи може да се следи разпространяване на клюки, само че сред обособени консуматори и не по проведен и целеустремен метод.

„ Досега Европейски Съюз до момента е съдействал за връщането на 447 европейци от Китай. На борда на европейските филантропични полети има място за всички, които пожелаят да се върнат в Европа, стига да са здрави и да не демонстрират признаци на болест. Това се отнася и за английските жители, макар че те повече не са жители на Европейски Съюз и въпреки че Европейски Съюз покрива 75 на 100 от цената на филантропичните полети “, изясни представителят на комисията.

По думите му, връщането в Европейски Съюз на заболели хора също е допустимо, само че посредством здравна евакуация, т.е. със аероплан и екип, подготвени да работят с носители на вируса.

Миналата седмица Европейската комисия заяви, че спомага за осъществяването на два филантропични полета за връщане на европейски жители от Китай. Комисията изрази подготвеност да спомага за още сходни полети при нужда. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР