Отделът на Alphabet Google претърпя втория си неуспех за по-малко

...
Отделът на Alphabet Google претърпя втория си неуспех за по-малко
Коментари Харесай

Съдът на ЕС: Google трябва да плати над €4 милиарда, заради злоупотреба с лидерство

Отделът на Alphabet Гугъл претърпя втория си крах за по-малко от година, защото Върховният европейски съд се съгласи с регулаторите по конкуренцията в Европейски Съюз, че най-голямата търсачка в света злоупотребява с лидерската си позиция.

Въпреки това наложената по-рано санкция против софтуерния колос е понижена с 5%. Миналата година Гугъл беше в началото санкциониран с 2,42 милиарда евро, по-късно с съвсем още толкоз.

Според Европейската комисия компанията Гугъл е наложила противозаконни ограничавания на производителите на мобилни устройства с Android и операторите на мобилни мрежи, с цел да консолидира преобладаващата позиция на своята търсачка.
 Гугъл отнесе санкция от €360 милиона от съветски съд поради наличие, обвързвано с войната в Украйна
Как Гугъл си заслужи рекордна санкция от Москва?

Гугъл към момента не е дала отговор на решението на съда и може да апелира санкцията

" Съдът смята за подходящо да наложи санкция от 4,125 милиарда евро на Гугъл, като претекстовете на съда се разграничават в избрани аспекти от тези на Европейска комисия ", обявиха съдиите.

Решението на Темида идва в уместно време за шефа на Европейски Съюз по конкуренцията Маргрете Вестагер след неуспехите в каузи, включващи други софтуерни колоси като Intel и Qualcomm тази година.

Ръководителят на Европейската комисия по конкуренцията разруши Big Tech със солидни санкции, с цел да обезпечи равнопоставеност в 27-те страни от Европейския съюз.

В решение още си от 2018 година Европейска комисия съобщи, че Гугъл употребява Android, с цел да затвърди водачеството си в общото търсене в интернет посредством заплащания към огромни производители и оператори на мобилни мрежи и ограничавания.
 Гугъл Maps към този момент ще ви направлява и за екологичните направления в България
Гугъл Maps към този момент ще ви направлява и за екологичните направления в България

Новата услуга е налична в още 40 Европейски държави
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР