Отдавна забравен ръкопис разказва за пришествието на Антихриста и Страшния

...
Отдавна забравен ръкопис разказва за пришествието на Антихриста и Страшния
Коментари Харесай

Средновековен ръкопис сочи датата на Страшния съд и мястото на Рая


Отдавна пропуснат ръкопис споделя за пришествието на Антихриста и Страшния съд. Ръкописът е открит от картографа Чет ван Дузер от Съединени американски щати в архивите на калифорнийската библиотека Хънтингтън, оповестява National Geographic.

Ръкописът е бил основан в немския град Любек от незнаен създател сред 1486 и 1488 година. Сега манускриптът се намира в частната библиотека Хънтингтън в Сан Марино, едно от предградията на Лос Анджелис.

Текстът е написан на латински и съдържа мрачни пророчества. Авторът споделя, че светът може да чака пришествие на Антихриста и Страшния съд, който съгласно него трябвало да настъпи през 1651 година

Ръкописът се съпровожда с карти, една от които е наречена от откривателите „ карта на пъкъла “. Според Ван Дузер ръкописът е дело на някой от доста образованите хора от това време, най-вероятно доктор.

Също по този начин в ръкописа е посочено мястото на парадайса. Според незнайния създател, с цел да се попадне там, би трябвало да се преодолеят 777 немски благи от Любек до Йерусалим, а оттова – още 1000 благи до източния края на Земята.

Немската миля е остаряла мярка за дължина, която има голям брой вариации, по тази причина откривателите не са съумели да изчислят актуалния еквивалент на пътя, посочен в ръкописа.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР