Отдавна сме свикнали в българската енергетика и особено в държавните

...
Отдавна сме свикнали в българската енергетика и особено в държавните
Коментари Харесай

Експерт: Усещането за задкулисие в енергетиката е много голямо

„ Отдавна сме привикнали в българската енергетика и изключително в държавните енергийни сдружения измененията да не стават по някакъв модел или по някакви правила, а просто се случват, без да бъдат обяснявани на жителите и на специалистите. Винаги се приказва за някаква инсайдърска информация – кой какво знаел, по какъв начин дочул, поради кои планове и така нататък Това приказва за равнището на бистрота в държавната енергетика “. Този коментар направи в изявление по БНР, шеф на икономическата стратегия на Центъра за проучване на демокрацията във връзка на шефа на Българския енергиен холдинг (БЕХ).
„ Позицията, която господин Коен заемаше, на процедура е корпоративен началник на държавната енергетика в България. сплотява безусловно всички сдружения. В това отношение приказваме за едни сред 6 и 7 милиарда лв. годишен оборот – нещо, което е в действителност съществено и може да се съпоставя с държавния бюджет даже. От тази позиция позицията на господин Коен е извънредно значима “, разясни Стефанов в предаването " Преди всички ". 
Експертът разсъждава дали отвън догадките чии покупко-продажби, чии частни ползи, чии партийни и корпоративни ползи обещано лице в държавната корпоративна енергетика пази, има и други способи, по който би могъл да се води този разговор. 
Според Снего в тази ситуация лицето не от голяма важност, защото методът е еднакъв. " Кое име ще бъде сложено там, коя автобиография, с цел да обслужи един или различен корпоративен интерес, е без значение “, уверен е Стефанов.
Той означи, че, ще бъде елементарно да се реши дали даден човек е извършил своите отговорности, в случай че при неговото назначение има изясненост за какво се назначава, какви параметри ще пази в държавната енергетика, какви финансови резултати би трябвало да реализира и в какъв времеви откъслек, както и кои са значимите капиталови решения, които би трябвало да бъдат осъществени. 
 Пак рокади в енергийния холдинг, овакантен е шефският пост Пак рокади в енергийния холдинг, овакантен е шефският пост
Освободен е изпълнителният шеф на Български енергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Коен, оповестиха от Министерството на енергетиката. Според...
Тъй като няма такива критерии, името не е от голяма важност – от голяма важност е към кой политически и корпоративен кръг то бива приписвано, добави Руслан Стефанов.
„ И това е огромният проблем – от дълго време тези назначения карат хората и нас - специалистите, да считаме, че няма друга причина да бъдат назначавани тези хора, с изключение на да обслужат съответна концепция или политически план. От тази позиция чувството за задкулисие, за неразбираеми покупко-продажби, е доста огромно “, разяснява той. 
Никоя от заложените при основаването на цели не е реализирана, посочи анализаторът. 
„ За никой не е загадка, че БЕХ съставлява едно сборище от разнообразни сдружения, сред които просто се трансферират средства, тъй че да не се допусне банкрутът на едно или друго. Тоест БЕХ се трансформира действително в прикриване на загубите на другите сдружения, от които то е формирано “, уточни още специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР