Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението

...
Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението
Коментари Харесай

БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка 



Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на Европейски Съюз да останем отвън зоната е обидно и унизително като към страна втора употреба и хора втора употреба. От друга страна би трябвало доста деликатно да се слушаме това, което ни споделят като бележки – най-много миграцията.

Това разяснява пред bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя бе безапелационна, че решението е „ политическа присъда “.


Нинова уточни, че още няма резултат от инспекцията, която Българска социалистическа партия е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните служители на реда, средства за облекло и подсилване на оградата. По тематиката за сформиране на държавно управление водачът на Българска социалистическа партия уточни, че в никакъв случай не са имали желание за сформиране на държавно управление с първия мандат.

Тя още веднъж настоя служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да планува: бройки за гранични служители на реда, заплати за тези служители на реда, средства за облекло, всичко, което им е належащо.

Относно срещата с ГЕРБ за съставяне на кабинет тя изясни: " Отидохме на срещата с проф. Габровски от почитание към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този миг въплъщава ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние най-малко от 10 години се борим с модела на ръководство на ГЕРБ, тъй че няма по какъв начин да създадем този компромис без значение кой застава отпред ".

Нинова призна, че още веднъж има напън върху нея по отношение на приемането на Истанбулската спогодба в България и посочи, че " този път е по-силен " заради това, че не признава третия пол.

От ПЕС са й изпратили писмо, че би трябвало да преодолеем законодателните бариери, да приемем всички нужни ограничения и че правната рамка не може да бъде опрощение за неприемане на джендър политиката.

На процедура желаят от нас да се противопставим на решението на Конституционен съд, че нашите закони нямат никакво значение и би трябвало да приемем Истанбулската ковенция. " Ще приемете трети пол, ще приемете джендър идеологията в учебни заведения ", изреди Нинова и отсече: " Няма по какъв начин това да стане! ".

Всичко, което касае принуждение над дами и деца, е направено, посочи още водачът на Българска социалистическа партия.

И добави, че е получила писмо и от новия ръководител на ПЕС - господин Льовен, в същия дух. ПЕС били обезпокоени от Българска социалистическа партия, че пази обичайното семейство.

" Не закачайте децата, обръщам се към всички български жители: " Пазете си децата ", приключи Нинова.

dnes. bg/

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР