Отдавна мерките трябваше да бъдат по-работещи в икономически план. Все

...
Отдавна мерките трябваше да бъдат по-работещи в икономически план. Все
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Единствено мярката 60 на 40” крепи заетостта, запази работата на 300 000 души

Отдавна ограниченията трябваше да бъдат по-работещи в стопански проект. Все още маса от тях „ висят във въздуха ”. Единствено мярката „ 60/40 ” крепи заетостта – тя резервира работата на 300 000 души. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ по БТВ президентът на КНСБ. „ Ние направихме 308 ограничения и най-после, като питаме хората кой какво е схванал и получил, не знаят ”, добави той.
За образец за стопански ограничения по време на пандемията от COVID-19, които оказват помощ на жителите, Димитров даде Германия. „ Те имат три ограничения, елементарни и ясни. Едната е обезпечаване на ликвидност на компаниите пред банковата система, опрощаване и отлагане на заеми и данъчни преференции. Втората мярка е директна поддръжка на компаниите съгласно оборотите им и какъв брой са изгубили. Третата мярка е към заетите лица – за времето, което компанията не може да заплаща, страната заплаща 75 на 100 от приходите ”, изясни президентът на КНСБ.
 Пламен Димитров: През 2025 година междинната работна заплата може да надмине 2400 лева Пламен Димитров: През 2025 година междинната работна заплата може да надмине 2400 лева
В края на мандата, през 2025 година ние считаме, че би трябвало и можем да достигнем 67% БВП. През 2019 година е бил око...
Основна тематика на диалога бе Меморандума за социално-икономическо развиване за 2021-2025 година, който синдикатите предложиха предходната седмица. Той има три опорни точки. Една от тях е напредък на Брутният вътрешен продукт, който може да бъде генериран от близо 4-5 милиарда лева, които България натрупа в допълнение, с изключение на оперативните и европейските пари. „ Те могат да дадат подтик на Брутният вътрешен продукт, в случай че в допълнение се влагат „ мъдро ” в рационализация и цифровизация на компаниите. Икономиката ни да пораства с по 6-7 милиарда и 2025 година Брутният вътрешен продукт да стане 150 милиарда лева ”, сподели Димитров. Според него това ще разреши и нарастване на заплатите. „ Средната заплата през 2025 година може да е с 60 % по-висока от тазгодишната, а минималната с 80 % ”, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР