Отдавна изгубеният модел X-wing от Междузвездни войни е на търг с начална цена от $400 000

...
Отдавна изгубен модел на изтребител X-wing, използван в оригиналния филм
Коментари Харесай

Отдавна изгубен модел на изтребител X-wing, използван в оригиналния филм "Междузвездни войни" от 1977 г., се предлага на търг с начална цена от 400 000 долара.

Използван при заснемането на последната битка в „Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда“, докато Бунтовническият алианс се бие срещу Империята над Звездата на смъртта, моделът „представлява върха на артефактите от Междузвездни войни, които някога ще достигнат до пазара“, Далас базираната аукционна къща Heritage Auctions каза.

 Моделът с фини детайли е използван в близки планове. class= Моделът с фини детайли е използван в близки планове. Търгове за наследство

Двете горни крила на изтребителя са боядисани с една червена ивица, идентифицираща го като „Червения лидер“ на ескадрилата.

Моделът е част от колекция, принадлежала на покойния Грег Джейн, номиниран за Оскар и Еми творец на миниатюри, известен с работата си по „Стар Трек“ и „Близки срещи от третия вид“, и ще бъде продаден на търг на октомври 14-15.

Известно отдавна като „липсващото X-крило“, то беше открито от екип от експерти по визуални ефекти, включително Джийн Козики („Face/Off“ и „Flight of the Phoenix“), докато помагаха на семейството на Джейн да пресее колекцията му, каза Козицки пред Hollywood Reporter.

„Този ​​модел не е показван или модифициран, откакто напусна ILM (компания за визуални ефекти Industrial Light & Magic)“, каза Козицки. „За тези от нас, които са израснали през 70-те или 80-те, и тези от нас, които работят с визуални ефекти, този модел е също толкова значима находка, колкото рубиненочервените чехли или Малтийския сокол.“

Миниатюрата 1:24 беше един от четирите „геройски“ модела, създадени за заснемане на близки планове в ключови моменти по време на космическа битка, включително в кадри по време на изкопа, докато бунтовническият флот се опитва да унищожи Звездата на смъртта.

Няколко „пиро“ модела също бяха построени според много по-опростен дизайн, който след това можеше да бъде взривен, докато четирите „геройски“ модела се отличаваха със сложна боя, крила, които се разпростираха в „Атакова позиция“, миниатюрен пилот, вътрешно окабеляване до захранващи светлини вътре в космическия кораб, както и дребни детайли като следи от взривове и горещо изгаряне около изпускателните дюзи.

Те са проектирани от носителя на Оскар екип Industrial Light & Magic според основните спецификации на режисьора Джордж Лукас, който искаше да създаде различни форми за кулминационната битка, така че публиката да може да направи разлика между Rebel Alliance и Empire.

Козицки каза на Hollywood Reporter, че не е ясно как Jein е влязъл в притежание на този модел, спекулирайки, че понякога е получавал предмети, които по-късно да търгува за нещо друго.

„Близките срещи от третия вид“ (на Стивън Спилбърг) и „Междузвездни войни“ са правени приблизително по едно и също време и с припокриваща се група хора“, каза Козицки. „И по това време никой, дори Стивън Спилбърг и Джордж Лукас, не можеше да предвиди въздействието, което тези филми ще имат върху индустрията или културния дух на времето.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР