Отдавна хората спорят дали използването на този уред е вредно

...
Отдавна хората спорят дали използването на този уред е вредно
Коментари Харесай

Най-сетне казаха истината: Опасна ли е храната от микровълновата фурна

Отдавна хората спорят дали потреблението на този апарат е нездравословно или потребно

Отдавна хората спорят дали потреблението на микровълновата фурна е нездравословно или потребно. В днешно време обаче тя е станала неразделна част от кухненските уреди в доста семейства. Фактът, че опростява кухненските отговорности и пести време се харесва на домакините и този апарат става желан асистент. Това обаче не поставя завършек на дебата дали използването му е нездравословна или не.

Поне го този миг. Известният съветски доктор Елена Малишева и кардиологът Херман Ганделман сложиха завършек на този спор, като съгласно тях изказванията за вредата от използването на уреда са мощно пресилени. „ Вълните, които нагряват храната, не напущат фурната с помощта на специфичните екрани. В микровълновите печки, които не са оборудвани с такива екрани, вълните са на разстояние до 1,5 метра, само че не вредят на тялото “, показва доктор Малишева.

Освен това кардиологът Херман Ганделман твърди, че стоплянето на храната в този апарат има редица преимущества. „ Загряването става за доста малко време. Съответно скоростта на разрушение на потребните субстанции при термична обработка внезапно понижава, като главното количество витамини се резервира ”, изяснява кардиологът.

„ Основното нещо е да не загрявате храната в пластмасови контейнери без специфични маркировки, защото нагряването на пластмаса освобождава канцерогени, които са рискови за здравето. Не използвайте керамични или железни принадлежности, защото керамиката се нагрява по-бързо от храната и металът може да стартира да искри “, споделя специалистът. Сред най-разпространените изказвания, свързани с използването на този апарат са, че използването му оказва резултат върху състава на кръвта.

Твърди се, че електромагнитните талази въздействат на човешкото тяло. Те трансформират състава на кръвта, като понижават хемоглобина и усилват броя на белите кръвни кафези. Микровълновото излъчване също трансформира състава на „ положителния “ холестерол с висока компактност, което способства за образуването на плаки в кръвоносните съдове. Проучванията потвърждават, че микровълновите фурни са нездравословни за млечните смеси, загряти в тях. Електромагнитните трептения трансформират състава на млякото. L-пролиновите киселини се трансформират в d-изомери. Последните от тях са токсични, унищожават нервната система и са отровни за бъбреците, съгласно изданието Тhe Health Site.

Радиацията деформира протеина и трансформира свойствата му. Месото след готвене в този апарат съдържа канцерогени. Някои млечни артикули и зърнени култури също стават богати на канцерогени, когато се нагряват в него. Друго изказване е, че при стопляне на храната в уреда нейната клетъчна мембрана отслабва. По този метод тя елементарно се заразява с вируси, гъбички и други микроорганизми. Това може да докара до формиране на гнилостни процеси, които нанасят щета на тялото.

При хората, изложени на радиация, се следи угнетяване на естествения механизъм за възобновяване на клетките и н на имунната система. Вредата, която човек получава от храна, приготвена в този апарат, не се демонстрира незабавно. Вредният резултат може да се натрупва в тялото до петнадесет години и по-късно да се прояви под формата на разнообразни болести./Zdrave.to
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР