Отдавна е известно, че солта е популярна както със здравословни,

...
Отдавна е известно, че солта е популярна както със здравословни,
Коментари Харесай

Как солта може да ни бъде полезна в борбата с бръчките и при рани

Отдавна е известно, че солта е известна както със здравословни, по този начин и с грижовни свойства. Поради мощното си детоксикиращо деяние се е употребила за разчистване на рани. Днес солните частици се употребяват най-вече за разчистване на кожата, заради което се ползват толкоз драговолно в козметиката.

Поради антисептичните и лечебни свойства солта се употребява в медицината. Като съставен елемент на медицинските артикули, тя участва наред с други, във физиологичния разтвор, който се употребява за разчистване на външните елементи на тялото (например за изплакване и навлажняване на кожата). Солта се употребява и за поемане - тя съвършено овлажнява лигавиците и оказва помощ в битката със болести на горните дихателни пътища.
Ако солта вкъщи свърши, можете сполучливо да я заместите с ТОВА
Солта ни се коства като незаменима и наложителна фалшификация за всяко ядене, само че всички знаем, че тя не е толкоз потребна за нашето здрав...
Прочети повече
Поради детоксикиращите си свойства солта се употребява и в лекувания, ориентирани към пречистване на рани по тялото, а също по този начин и при вътрешни рани в устната празнина. Често срещан метод за лекуване на такива вътрешни рани в устата (възпалено гърло, отичане, млечница и даже пресипнал глас) е да се изплакнат тези области с домашно подготвен солен разтвор. Просто разтворете две чаени лъжички сол в чаша хладка вода и антисептичната примес е подготвена за приложимост. Можете да я приложите като гаргара.

При получена външна рана, да вземем за пример в случай че сте си блъснали пръста с чук, би трябвало да приготвите специфичен мас. Той се състои от една супена лъжица сол, една супена лъжица свинска мехлем и също една супена лъжица раздробен лук. С полученото се прави каша с която се намазва болното място и се увива в марля. Така би трябвало да престой 24 часа. В началото болката ще бъде доста мощна, тъй като мехлема ще стартира незабавно да изтегля нечистотиите от раната.

Като цяло за бързо филтриране и зарастване на всевъзможни рани, може да си извършите солен разтвор от 0.5 литра вода и 1 чаена лъжичка сол.

Използването на сол в козметиката е извънредно необятно. Пилингите, баните и масажите са солни процедури, които можете да си приготвите вкъщи и да се насладите на страхотни резултати, изключително в битката с бръчките.
Колко в действителност е потребна морската сол?
Морската сол съдържа на 80 разнообразни микроелемента, с чиято помощ зарежда организма с нужните му минерали, подтиква работата на от...
Прочети повече
Можете също по този начин да си извършите маска лице срещу бръчки, като разтворите в 1 литър вода половин чаена лъжичка сол и 20 мл лимонен сок и обичаното ви етерично масло.

Заслужава си обаче маслата, които употребявате, да имат, с изключение на мирис, спомагателни свойства. Например, маслото от малинови семки успокоява раздразненията, маслото от тиквени семки понижава бръчките, а маслото от сливи отпушва порите.

Струва си да се запознаете с многото потребни свойства на солта и да се научите да се възползвате от нейните преимущества.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР