Отдаваме важно значение на привличането на инвестиции в българската икономика.

...
Отдаваме важно значение на привличането на инвестиции в българската икономика.
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова се срещна с вицепрезидента на Азиатската банка за инфраструктурни инвестиции

„ Отдаваме значимо значение на привличането на вложения в българската стопанска система. Понастоящем страната ни се стреми да развива капиталоемки и новаторски производства с висока добавена стойност “. Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на срещата си с вицепрезидента на Азиатската банка за инфраструктурни вложения сър Дани Александър.

В рамките на диалога в централата на банката в Пекин сър Дани Александър показа финансовата институция и портфолио от планове в страните членки, за които са били обезпечени средства. Те са главно в областта на инфраструктура, превоз и съгласуваност, ВиК и енергетика.

Вицепремиерът Николова акцентира, че икономическият напредък е директно обвързван и с развиването на инфраструктурата в България. „ Страната ни има готови редица планове, които дават опция за партньорства и съдействие, както и за оферти за новаторски финансови модели на финансиране, неизискващи държавни гаранции “, акцентира Марияна Николова. Домакините насочиха покана към България да стане член на банката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР