Отдалечаваме се от нормалността, алармира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

...
Отдалечаваме се от нормалността, алармира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ
Коментари Харесай

ДПС и патриотите в исторически сблъсък в парламента

Отдалечаваме се от нормалността, сигнализира водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от трибуната на Народното събрание.

Националистите заплашват мира и стабилността в района, безапелационен бе той, а мотив за гнева му стана факелното шествие на патриотите от уикенда.

Според него с поредност от факелни шествия, проведени от Вътрешна македонска революционна организация и други националистически организации, се обявява " напиращият реваншизъм този път в границите на исторически реминисценции, опити на потребление на исторически обстоятелства като контракти, чието деяние е от дълго време суспендирано от следващи контракти ".

По думите му това съставлява рисков опит за прекрояване на национални граници. Според Карадайъ това е неприемливо, тъй като отхвърля съществени правила на нашия общ европейски дом. Движение за права и свободи остро осъжда този акт и тези дейности и изрично упорства Народното събрание и държавното управление да се разграничат от антидържавните прояви на националистите и да потвърдят безапелационната позиция на страната ни, за която главен приоритет е установяването на дълготраен мир в района и в Европа, уточни Мустафа Карадайъ.

Мирът и стабилността са в основата на всеки триумф на страната за разцвет и обезпечено бъдеще, уверен е водачът на Движение за права и свободи. Те не се даденост и за тях би трябвало да се поставят старания, е позицията му. Патриотизмът би трябвало да е вътре у всеки един от нас и няма потребност от афиширане, изясни Мустафа Карадайъ.
Патриотизмът сплотява и сближава, а национализмът разединява и разрушава, добави още той.

Реакцията на Обединените патриоти не закъсня.

Юлиан Ангелов от патриотите упрекна Движение за права и свободи, че работят против ползите на страната и обслужват непознати ползи. За следващ път се разкрихте, познахте, че сте антибългарска партия, упрекна той. Срам, акцентира Ангелов. Той напомни, че за България Ньойския контракт е неправдив и е разделил народа ни. Движение за права и свободи употребявали всевъзможни номера да очернят патриотите, по мнението му. Вие лъжете и манипулирате, безапелационен бе Юлиан Ангелов. Целта на Движение за права и свободи била да се доберат до властта, само че нямало да им се получи. Вие сте нездравословни за българската страна, сподели патриотът. Той напомни, че наближава Коледа - значима дата за партията на Мустафа Карадайъ.

По Коледа в Движение за права и свободи се случват чудеса, напомни Ангелов. Патриотът назова Движение за права и свободи еничари, което му донесе глоба " забележка " от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Йордан Цонев скочи и изиска за обидата Юлиан Ангелов да бъде отхвърлен от съвещанието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР