Отчитайки, че безпрецедентните предизвикателства, стоящи днес пред Европа след агресията

...
Отчитайки, че безпрецедентните предизвикателства, стоящи днес пред Европа след агресията
Коментари Харесай

Китай и Индия стреснаха Кремъл, гласуваха в ООН срещу „агресията на Русия“

Отчитайки, че невижданите провокации, стоящи през днешния ден пред Европа след експанзията на Руската федерация против Украйна, а преди този момент и против Грузия, и прекратеното участие на Русия в Съвета на Европа, се постанова подсилване на съдействието сред Организация на обединените нации и Съвета на Европа, изключително за това да се възвърне и поддържа мирът и сигурността на основата на уважението към суверенитета, териториалната целокупност и политическата самостоятелност на всички страни, да се обезпечи спазването на човешките права и нормите на интернационалното филантропично право по време на военни дейности, да се овъзмездят вредите, нанесени на жертвите, и да се привлекат към отговорност всички, които са отговорни за нарушаванията на нормите на интернационалното право. “, гласи резолюция със заглавие „ Сътрудничество сред Организацията на Обединените Нации и Съвета на Европа “

„ За “ са дали своят вот 122 страни, в това число Китай, Индия, Бразилия, Армения, Казахстан, Грузия и Израел. „ Против “ са дали своят вот всичко на всичко 5 страни - Русия, Беларус, Сирия, Никарагуа и Конго.
„ Въздържали “ са се от гласоподаване 18 периферни държавици, включително Таджикистан, Узбекистан и Киргизстан.

През декември предходната година Казахстан гласоподава „ срещу “ резолюция на Организация на обединените нации за извеждане на съветските войски от украинските територии, а Китай се „ въздържа “. През февруари тази година Китай отново се „ въздържа “, само че този път се „ въздържа “ и Казахстан. Днес, дружно с побратима си Китай, Казахстан към този момент гласоподава „ за “. Тоест: срещу експанзията.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР