Отчитаме увеличение от 300% в оборота, съобщи Александър МонолевВ ИКТ

...
Отчитаме увеличение от 300% в оборота, съобщи Александър МонолевВ ИКТ
Коментари Харесай

Направили сме 2,5 млрд. евро от ИКТ услуги за 7 години

Отчитаме нарастване от 300% в оборота, заяви Александър Монолев

В ИКТ бранша са заети към 51 хиляди души, като броят им нараства, оповестиха от икономическото министерство

Оборотът на услугите в бранша на осведомителните и информационни технологии в България се е нараснал с 300% за последните 7 години и доближава 2,5 милиарда евро, заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев при разкриване на Европейската конференция EURONET в София.

По думите му, доколкото развиването на бранша на осведомителните и информационните технологии е самобитен барометър за процеса на цифровизация, България има добра изходна база. „ По данни на Евростат, брутната добавена стойност на ИКТ бранша е на стойност 1,14 милиарда евро и нараства стабилно. По последни данни, в бранша са заети към 51 хиляди души, като броят им нараства със 7%, спрямо миналата година “, акцентира Манолев.
още по тематиката
Въпреки позитивните данни, заместник-министърът подчертава, че това не е задоволително, тъй като дигитализацията е едва застъпена или изцяло отсъства в редица браншове на стопанската система ни.

„ Особено закъснение има в дребните и междинните предприятия, а точно те са гръбнакът на българската и европейската стопански системи “, сподели Манолев и добави, че се работи за основаване на обща тактика за внедряване на артикули, технологии, бизнес модели и процеси от Индустрия 4.0.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР