Отчитаме първи крачки от края на третата вълна с много

...
Отчитаме първи крачки от края на третата вълна с много
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Тръгнали сме към края на третата вълна

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна с доста нежни трендове за спад на заболеваемостта, само че с очевидна и отчетлива наклонност.

Това разгласи на обичайния брифинг в четвъртък здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той сподели, че 74% от леглата за неусложнени пациенти на национална база са заети. Заетостта на интензивните кревати е 64%, като и тук управляващите регистрират наклонност за понижаване.

„ По отношение на излекуваните и доказаните случаи на седмична база - доближаваме цифрата на доказаните случаи с броя на излекуваните. За последната седмица позитивните проби са 21 788 - 19 105 са излекуваните ”, заяви министърът.

Под опасността от разгласен през вчерашния ден възможен митинг от страна на нехранителните хипермаркети, управляващите взеха решение да ги отворят. Здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че това ще бъде записано в заповед, която ще издаде през днешния ден. В нея ще бъде несъмнено условие магазините да обезпечават по 8-10 кв. м повърхност на всеки клиент. Такова бе и предлагането на хипермаркетите да работят при допускането на избран брой гости по едно и също време.

В заповедта ще бъде отразен и оповестеният график за връщането на учениците в учебните заведения, само че тоя ще обгръща интервала до 30 април, тъй като за момента до тогава е годна изключителната епидемиологична конюнктура.
Децата се връщат в учебно заведение по графика отпреди частичния локдатун. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб. Здравните управляващи регистрираха нежно, само че очевидно понижаване на броя инфектирани с ковид, което им дава съображение да пуснат учениците още веднъж в клас.
Всички деца от 1 до 4 клас се връщат присъствено в учебно заведение. Големите възпитаници ще вливат в час по график. В понеделник в учебните заведения се връщат 7, 8 и 10 клас. Те ще учат две седмици присъствено. След това - от 26 април, в учебно заведение влизат 5, 9 и 12 клас. 12 клас ще приключат по традиция по-рано образователната година – в средата на май.

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна с доста нежни трендове за спад на заболеваемостта, само че с очевидна и отчетлива наклонност, разгласи здравният министър Костадин Ангелов. Тенденциите на усъвършенстване на обстановката с разпространяването на вируса са извънредно нежни, към момента не сме достигнали равнищата на най-високата точка от ноември, когато заболеваемостта е била 667 на 100 хиляди, а в този момент сме 676 на 100 хиляди на двуседмична база, съобщи Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния действен щаб. Той уточни, че тези данни връщат обстановката отпреди две седмици, което значи, съгласно него, че платото е трансферирано, само че спадът в заболеваемостта е единствено със 7%.

Допълни, че връхната точка при смъртността не е достигната и сега тя е 23.3 на 100 хиляди души при 27.7 на 100 хиляди през декември. Отчете и изразителен спад в натиска над лечебните заведения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР