Отчитаме намаляване с 50% на мигрантския натиск по границата с

...
Отчитаме намаляване с 50% на мигрантския натиск по границата с
Коментари Харесай

Министър Демерджиев отчете 50% намаляване на мигрантския натиск

Отчитаме понижаване с 50% на мигрантския напън по границата с Турция. Това заяви министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година, който е на проверка в региона на българо-турската граница. 

Поставени са спомагателни патрули, координират се екипите на гранична полиция и военните. Обсъдихме и предприехме ограничения по подправяне на пътищата в региона. Осигуряваме спомагателна техника - дронове, безпилотни летателни апарати. Днес ще се организира среща сред зам.-миистрите на вътрешните работи на България и Турция. Разчитаме помощта от турска страна да се ускори. Разговорите ще са да се уплътни зоната от турска страна, посочи още Демерджиев. 

Според служебният министър прекосяването на границата става извънредно елементарно, като мигрантите слагат стълба на дърво и минават поставените уреди. 

Мигрантският натиск намалява. Мерките в две направления са дали резултат. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите. С цялата мощ на полицията събрахме информация от всички служби, направихме списък на лицата, които се заниамват с тази активност и цяла седмица се заниамваме с това. До преди няколко дни по над 1000 души са върщани на ден, за изминалото денонощие са малко над 500, добави министърът на вътрешните работи. 

По думите му предстоят рокади в Министерство на вътрешните работи и районните дирекции.

Имаме нов шеф на Гранчина полиция, образува се нов екип. Ще отделим спомагателни сили, тъй като се усеща дефицит на управителен състав, който осигурява границата, сподели още той. 

Демерджиев означи, че са сложени фургонни центрове в Елхово и Харманли. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР