Отчита се 57,4% намаление спрямо предходната седмица, когато са задържани

...
Отчита се 57,4% намаление спрямо предходната седмица, когато са задържани
Коментари Харесай

МВР: От началото на годината до края на октомври са задържани 4105 мигранти

Отчита се 57,4% понижение по отношение на миналата седмица, когато са арестувани общо 101 души, оказва се от последните седмични данни за миграционната конюнктура в България на Министерство на вътрешните работи.

През септември са арестувани общо 2822 жители на трети страни, броят им е 23,3% повече спрямо предходния месец - 2288 души. От общо арестуваните 563 са открити на вход, 381 - на излаз на държавната граница, без регистрация от органите на Министерство на вътрешните работи и 1878 души са открити в противозаконен престой навътре в страната. 

 

От началото на годината до края на октомври са арестувани 4105 жители на трети страни, от които 2036 - на вход и 2069 - на излаз на държавната граница, без регистрация. Конкретно на граница с Турция са открити 1858 души, от тях 1603 - на зелена граница. Сред арестуваните от началото на годината на входа на държавната граница доминират жителите на Сирия – 46,6% и Афганистан – 23,2%.

 

Към 30 октомври в центровете на държавната организация за бежанците са настанени 2967 души, като потенциалът им е напълнен на 75,4%. В домовете на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи се намират 1073 души, което е 78,4% запълване на местата в тях.

 

Снощи към 20:35 часа граничен служител на реда бе погубен, откакто неустановено лице стреля по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент, на границата с Турция. Извършителят се търси в прилежащата ни страна.

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров съобщи на брифинг за случая, че трябват незабавни законодателни промени за по-високи и ефикасни санкции за каналджийство и нелегално прекосяване на границата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР