Отчетът на СЕМ пред парламента стана повод Съветът за електронни

...
Отчетът на СЕМ пред парламента стана повод Съветът за електронни
Коментари Харесай

СЕМ поиска да контролира сайтовете, ГЕРБ се съгласиха! Биков оплака как можело всяка медия да има своя гледна точка

Отчетът на Съвет за електронни медии пред Народното събрание стана мотив Съветът за електронни медии да изиска повече пълномощия и нов Закон за радиото и малкия екран. Управляващите пък използваха тематиката, с цел да атакуван медиите и да ги обвинят, че погазват морала и разрушават доверието във властта, оповестява BIG5.

Бетина Жотева от Съвет за електронни медии изясни, че сегашният Закон за радиото и малкия екран е стар морално и софтуерно, по тази причина трябвал чисто нов. Освен това от Съвета желаят да имат цялостен надзор над електронните медии, тъй като голяма част от хората търсят информация точно от интернет.

Тя прикани депутатите да припознаят уеб страниците като електронни медии и да ги включат в бъдещата инструкция за пълномощията и отговорностите на Съвет за електронни медии.

Информацията, която идва от уеб страниците, е доста по-голяма като вълна, в сравнение с това, което идва от малките екрани и радиата. Страшно доста хора се осведомят единствено от интернет. Новата инструкция планува наблюдаване на интернет уеб сайтове. Това, за което преди две години говорехме и беше табу и анатема, обърна се към депутатите Жотева.

Според нея всеки един уебсайт, койти има аудио и образна информация, би трябвало да бъде в контрола на Съвет за електронни медии.

Тома Биков от ГЕРБ изиска отговорност от медиите за това, че с информацията си разрушават доверието в българските институции. Политиците, сподели той, си носят отговорността посредством обществен камшик. Според него медиите не носели задоволително отговорност, макар че от време на време се превръщали не в четвъртата, а в първата власт. По думите му хората към този момент не вярвали на вестници и малките екрани поради подправените вести, написа duma.bg.

Той даже посъветва медиите да се замислят, че когато доверието в останалите институции се разрушава, то и медиите не остават настрана.

Затова Съвет за електронни медии трябвало да постанова стандарт за морал в медиите.

Биков се оплака, че свободата на словото към този момент не означавала обективност, а се изразявала в това всяка медия да има своя позиция. Набеди частните медии, че гледат на първо място облагата, само че акцентира, че няма искания към Българска национална телевизия и БНР. Там може да чуете сериозни позиции към ръководещите, само че и гледната точка на ръководещите.

Депутатите одобриха доклада на Съвета за електронните медии с 91 гласа " за ", 4 срещу и 0 въздържали се.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР