Отчетът на ФИФА за трансферите през 2017-та година предложи някои

...
Отчетът на ФИФА за трансферите през 2017-та година предложи някои
Коментари Харесай

Цифри, цифри, цифри - трансферите през 2017-та

Отчетът на ФИФА за прехвърлянията през 2017-та година предложи някои много любопитни обстоятелства на публиката.

Всеки втори трансфер в света е бил осъществен в Европа - през 2017-та година са били регистрирани 15 624 прехвърлянето с присъединяване на 13 415 футболисти. Разликата в цифрите идва от обстоятелството, че някои играчи са правили повече от един трансфер в годината. В Зона УЕФА са осъществени 45% от тези 15 хиляди прехвърлянето.

Най-голяма е интензивността от страна, която не се намира в УЕФА. Разбира се - Бразилия, откъдето идва голям брой футболисти. От 15 хиляди прехвърлянето за 2017-на, 1755 (над 10%) са с присъединяване на бразилци. Те най-много се насочат към чужбина, а общата сума на прехвърлянията им възлиза на над 1 милиард $!

Най-популярната дестинация от Бразилия към Европа е Португалия. Натам са се отправили 169 футболисти.

На второ място при прехвърлянията са аржентинците, 853 прехвърлянето с тяхно присъединяване.

Най-много се харчи в Англия. Там са дали 600 милиона за прехвърляния, само че общата сметка демонстрира, че са изхарчени 988 млн. повече, в сравнение с са заработени.

Това е четири пъти повече от сумата в Германия да вземем за пример. Франция от своя страна излиза съвсем навръх нулата в салдото приходи-разходи по прехвърляния, само че там голямо въздействие оказва мегатрансферът на Неймар за 220 милиона $ в Пари Сен Жермен.

Испанските клубове са на плюс - в действителност - даже Реал Мадрид е взел повече от продажбата на играчи, в сравнение с е похарчил за нови. Испанските клубове общо са дали 730 милиона за прехвърляния, а са проработили 840 милиона.

На най-сериозна облага е Португалия - с дадени 95 милиона за футболисти и продадени играчи за 803 милиона.

Повече от любопитно е, че 84% от всички прехвърляния са били безвъзмездни. От посочените 15 624, множеството са били на свободни сътрудници.

66% от футболистите не са имали никакъв контракт сега, други 21% са минали чартърен или са се върнали от наем. И още 13% от футболистите са били купени от клуб А от клуб Б с контракт сред двете страни.

Шокиращо или не, 67% от шест милиарда $ прехвърляния са движени сред всичко на всичко 50 клуба. Само един на 100 прехвърлянето е бил по-скъп от 10 милиона $.

А в случай че още смятате, че сътрудниците движат футбола, вижте и тази цифра.

86% от всички прехвърляния са осъществени без футболистите да употребяват собствен представител...
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР