Отчайващо е как в България „инвеститорите“ унищожават всичко. Имаме красивото

...
Отчайващо е как в България „инвеститорите“ унищожават всичко. Имаме красивото
Коментари Харесай

„Следвай парите“...

Отчайващо е по какъв начин в България „ вложителите “ унищожават всичко.

Имаме красивото си море, бряг и плажове; идва „ вложителят “ и всичко заиграва в негова изгода, противозаконното става законно, няма „ не може “, няма „ неразрешено е “, всичко е тъкмо и в негов интерес.

По същия метод: имаме (образно казано „ ние “) една красива система за самоуправление и надзор – гражданското общество. Идват обаче „ вложителите “ и всичко се постила в техен интерес. Искате митинги, непокорство, медиен интерес? Каквото там ви би трябвало, го имате.

Каквото и да вземат—красива плажна линия, Рилските езера, знак, концепция, придвижване, те го трансформират в нещо тъпо.

В България има недоволни хора, които показват недоволството си. Протести има от десетилетия, ще има и отсега нататък още доста. От една страна това е отлично, само че от друга – не чак толкоз, тъй като елементарните хора се учат по-бавно от тарикатите. Тарикатите постоянно „ налазват “ митингите и стартират да дърпат в своята си посока, за своите си ползи, а неотдавна започнаха да работят и „ по поръчка “. Бизнесмени от Дубай, президенти от опозицията (нещо като Мишел от съпротивата…), професионални протестиращи някогашни омбудсмани, които на предишните митинги са били от другата страна на барикадата с горделивост. И, с цел да не се морят и цапат всички те, си наемат експерти, които се грижат за ползите им.

Има ли някой разумно пояснение КАК на митинг против държавното управление внезапно започнаха да се чуват всеки ден все по-силни викания против Европейския съюз и „ за “ Русия? Все повече комунета да налазват и да предизвикат? Каква е връзката сред нещата? Просто – хората си имат съответна задача и си я преследват.

Също по този начин, има ли някой пояснение по какъв начин се изхранва един 24-часово протестиращ? Защото съгласно Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ на един човек са му нужни 618,15 лева на месец, с цел да може да съществува в България.

В София (където са най-масовите протести) обаче тази цифра е по-различна. В София са нужни 815 лева на човек, на месец, с цел да може да живее. Без доста да се „ шири “. Да живее, това е.

Дори да приемем, че всякакви разноски са му „ орязани “ на дадения протестър, като да вземем за пример (очевидното) превоз, то храната продължава да му е нужна. Докато е на открито, наемът му не престава да важи. Ако не е чартърен, е късметлия, само че сметките не се изчерпват с единия наем. Дори да приемем, че даденият субект живее в безусловно идеалния сюжет и няма никакви заеми и заеми (!!!), то все пак най-малко 600 лева са му нужни за съществуването му. Да кажем, че няма заеми, няма заеми, не заплаща наем, живее в лично жилище, няма семейство, за което да се грижи, отново би трябвало най-малко да се храни. А, в случай че си непрекъснато на митинг, явно НЕ СИ на работа. И ето по този начин се раждат въпросите…

Знам, че има хора, които стачкуват с почтени планове. Обикновено вървят да стачкуват след работа. Както съм го правил и аз.

Но знам, от горчив персонален опит, че – както написах към този момент – тарикатите се учат по-бързо. Преди да е почнал още митингът, те към този момент знаят накъде желаят да го „ пернат “ и какво да извлекат от него.

А над тях има хора с пари, подготвени да заплащат.

Отровното трио беше неведнъж упрекнато от протестиращи, че им проваля и размива митинга. Първо възроптаха, че им „ размиват “ митинга с разходки и пърформанси. После стана ясно, че хора, които са се изказвали против президента и про-съветските ползи, са били изтиквани, бутани и даже заплашвани. Много бързо като че ли хората не помниха (или не са знаели изначално), че уеб сайтът на единия „ токсичен “ уредник – Бабикян – е считан за класика в областта на новините с източник „ една жена в тролея ми сподели “, които манипулират, както е комфортно на плащащия „ поръчката “. Няма да напиша името на уеб страницата, тъй като всяка реклама е добра реклама за този вид сайтове… а пък аз не желая да му върша реклама.

Ще напиша обаче, че преди ден пък сътрудници от Vajno.bg изобличиха другия „ токсичен “ – Хаджигенов в евтини номера против правосъдната система:

„ Един от уредниците на митингите и част от т.нар „ отровно трио “ Николай Хаджигенов си навлече гнева на съда и бе санкциониран с 1000 лева Причина за глобата била отводът на Хаджигенов да постави маска по време на правосъдно съвещание, заяви в персоналния си фейсбук профил юрист Искра Кишкова “.



Снимка: „ Facebook “ Николай Хаджигенов

Ще ви преразкажа: един ден стачкува против „ беззаконието “, на идващия ден отива в залата и прави следния номер: отхвърля да си постави маска и стартира да протака делото против клиента си.

Съдът постановява, че не може да се води съвещание, в случай че той е без маска и той отхвърля да я постави. Така демонстрира знаете кой пръст на съда, с цел да помогне на клиента си, след което излиза на улицата и отива да се „ бори “ за почтеност, правдивост, законност…

Ето какво написа юрист Кишкова в профила си във Фейсбук:

„ За това ли се борим – за насмешка с разпоредбите, със съда, с жителите, които търсят отбрана на правата си? За безвластие ли се борим, че това дето си го има ни е малко? За умозрителен метод да се заобикаля заслужена наказателна присъда /каквато и да е тя!/ ли се борим? “



Снимка „ Facebook “ адв. Кишкова

...

Какво бях написал по-горе—за тарикатите и елементарните хора? Кой се учи по-бързо? Мхм—точно по този начин.

Иска ми се, „ водачите “ да не са хора с тениска, на която над надписа #ОСТАВКА да написа Maserati. Иска ми се в ежедневната си работа да не са хора, които съумяват с номерца. Ще е хубаво и да не забравяме, че ползите на комунистите постоянно и преди всичко са ползи на Русия, а чак по-късно се подрежда всичко останало. И, не ме интересува дали обичате или не Русия, тя е ЧУЖДА страна. Иска ми се да не ми изясняват, че би трябвало да излезем от Европейски Съюз и по блокадите да звучат остарели руски песнички, а пияни чекисти да се бият с хората. Иска ми се протестиращите да не са платени, тъй като където има пари, има и интерес. „ Следвай парите “, както се споделя. Проследи парите и ще видиш кой желае да „ намаже “. 2+2 постоянно е 4. Не е 5, не е и три.

Follow the money (Следвай парите) е фраза, станала известна от кино лентата „ Цялото президентско войнство “ (1974 г.) с Дъстин Хофман и Робърт Редфорд. Филмът споделя детайлности към абсурда „ Уотъргейт “. Фразата е употребена в смисъла, че политическата корупция може да бъде осветлена по доста елементарен метод, като просто се проследят паричните прехвърляния „ от “ и „ за “ кого са, с цел да се разбере кой има интерес от обещано събитие или пък даден човек за кого работи, колкото и да скандира, че го прави за някаква си чиста идея.

Follow the money!

...
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР