Отборите във Формула 1 ще получат нови и по-добри мокри

...
Отборите във Формула 1 ще получат нови и по-добри мокри
Коментари Харесай

Нови мокри гуми във Формула 1 за “Имола”

Отборите във Формула 1 ще получат нови и по-добри мокри гуми за надпреварата на “Имола ”, като те са били утвърдени след сполучливите проби на тимовете с доставчика на гуми Пирели. В хода на зимната пауза няколко отбора работиха с италианците, с цел да бъде основана по-добра и по-ефективна гума за рисково влажен асфалт.

Окончателното утвърждение на новите гуми идва от комисията за Формула 1, която също по този начин реши, че новите гуми не изискват потреблението на чохли за стоплянето им.

Разработването на новите мокри гуми във Формула 1 стана значима тематика след надпреварата в Япония предходната година, когато се оказа, че тогавашните гуми за рисково влажен асфалт не се оправят добре и се наложи автобус шефът да забави надпреварата. Отделно от това поредност водачи намерено се оплакваха пред медиите, че мокрите гуми не работят добре и по тази причина те и тимовете рискуват оптимално, с цел да карат с гуми интермедия даже и когато пистата е още доста мокра.
 От Пирели пазят проблематичните мокри гуми От Пирели пазят проблематичните мокри гуми
Световният първенец Макс Верстапен и Шарл Леклер бяха измежду тези, които най-остро подлагаха на критика мокрите гуми на Пирели, след тях и други водачи повдигаха постоянно тематиката.
 Верстапен открива тестванията за Ред Бул Верстапен открива тестванията за Ред Бул
В допълнение на новите мокри гуми, ФИА възнамерява и техническа инструкция, отдадена на надпреварите на мокро, която ще разреши на тимовете спомагателни проби за такива условия, като тестванията няма да попадат в обсега на тавана на бюджетите. На тези тествания ще се тестват и нови аеродинамични детайли, които няма да бъдат обект на рестриктивните мерки в тази сфера, наложени във Формула 1.
 Астън Мартин ще употребява Другович на тестванията Астън Мартин ще употребява Другович на тестванията
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР