Отборите в МЛБ ще могат да разчитат на един бейзболист

...
Отборите в МЛБ ще могат да разчитат на един бейзболист
Коментари Харесай

От 2020-а: Отборите в МЛБ с повече играчи в началото на сезона, с по-малко в края

Отборите в МЛБ ще могат да разчитат на един бейзболист повече през първите пет месеца и на цели 12 по-малко в последния месец от постоянния сезон. Промяната ще влезе в действие от 2020 година по силата на съглашение сред лигата и асоциацията на професионалните играчи (MLBPA), оповестено публично късно нощес.

Новото предписание планува разширеният състав на всеки от 30-те клуба да включва 26 души от Деня на откриването до 1 септември и да се усилва до 28 души след тази дата. Досега тимовете разполагаха с по 25 играчи при започване на сезона и с по 40 в края. Занапред ще има и ограничаване за броя на картотекираните питчери – най-много 13 от април до август и до 14 през септември.

MLB, MLBPA ANNOUNCE ON-FIELD AGREEMENT

Series of Changes Will Go Into Effect Over Next Two Seasonshttps://t.co/Cm9ZupDlNJ pic.twitter.com/Pyh0aE86nK
— MLBPA Communications (@MLBPA_News) March 14, 2019
От идващия сезон съвсем несъмнено ще влезе в действие и условието един питчер да не може да бъде сменян, в случай че не е хвърлял против най-малко трима батери (освен при положение на контузия). От синдиката официално не са се съгласили с смяната, само че комисионерският офис има право да я вкара едностранно с едногодишно предупреждение. В взаимното изказване се споделя единствено, че MLBPA " няма да апелира или да стачкува по различен метод " против това предписание през 2020 година

Останалите авансово разкрити нововъведения в Мейджър лийг предстоящо влизат в действие още през 2019 година От този сезон ще има нов краен период за летни прехвърляния (31 юли), спомагателен ден за гласоподаване за Мача на звездите и бонус от $1 млн. за спечелилия в Хоумрън дербито в " Ол Стар " седмицата. Първенството започва на 20-21 март с два мача сред Оукланд Атлетикс и Сиатъл Маринърс в Токио (Яп), а формалното разкриване е на 28 март.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР