Отборите от Формула 1 посрещат по-ентусиазирано от пилотите дългата априлска

...
Отборите от Формула 1 посрещат по-ентусиазирано от пилотите дългата априлска
Коментари Харесай

Пилотите са против по-дългата пауза в календара на Формула 1

Отборите от Формула 1 посрещат по-ентусиазирано от водачите дългата априлска пауза през сезона, който ще продължи рекордните 23 надпревари, оповестява организация „ Ройтерс “.

Третият кръг от шампионата се организира през миналия уикенд в Австралия, а идващото съревнование от календара на Формула 1 ще бъде в Азербайджан в края на месеца. Феновете ще би трябвало да почакат до 28-30 април, а паузата се получи поради анулацията на кръга в Китай.

Състезанието в Шанхай в началото бе планувано да 16 април, само че бе изключено от календара за четвърта поредна година поради строгите локални ограничавания, наложени около пандемията от ковид.

„ Не желая такава пауза, тъй като знаете кое съревнование липсва “, разяснява водачът на Алфа Ромео Чжоу Гуаюи, който е и единственият китайски играч във Формула 1.

„ Малко е необичайно да имаме три седмици без надпревари, изключително толкоз рано през сезона “, съобщи двукратният международен първенец от Ред Бул Макс Верстапен, който в Мелбърн реализира втората си победа от три старта от началото на сезона и трета за този отбор.

„ Предпочитам да продължим да се състезаваме “, съгласи се и Фернандо Алонсо от Астън Мартин, който приключи трети в трето следващо съревнование.

„ Но почивката ще даде опция да се подготвим за идващия старт и да проучваме първите три надпревари. В моя случай става дума за нов тим, тъй че има някои неща, които да проучваме, тъй че ОК. Но въпреки всичко е по-добре да сме на пистата “, добави Алонсо.

„ За обстановката, в която сме като тим, паузата ще ни даде опция да работим оптимално по подобренията на автомобила “, счита Шарл Льоклер от Ферари.

„ Казах на момчетата да го карат по-спокойно в идващите три седмици. Тази опция за дребна отмора е добра, защото сезонът ще бъде тежък “, съобщи босът на Хаас Гюнтер Щайнер.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Кремена Младенова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР