Отборите на Йънг Бойс и Байер (Леверкузен) изнесоха истински трилър

...
Отборите на Йънг Бойс и Байер (Леверкузен) изнесоха истински трилър
Коментари Харесай

Йънг Бойс и Байер сътвориха истински трилър със седем гола

Отборите на Йънг Бойс и Байер (Леверкузен) изнесоха същински трилър и приключиха 4:3 в първата си среша по сред от 1/16-финалите от Шампионската лига. Головете за домакините отблеязаха Кристиан Фаснахт (6’), Жордан Сибатю (19’, 89), Елиа Месчак (44’), а за гостите Патрик Шик (47’, 51’), както Муса Диаби в 68-ата.

Домакините поведоха още в третата минута след чудесно центриране на Мишел Абишер към Кристиан Фаснахт, който връхлеят топката и я прати в левия ъгъл. Именно след нов корнер те удвоиха в 19-ата минута, този път в към точката за дузпа като че ли пропуснат се оказа Сибатю и стреля несмущаван.

Две минути по-късно той още веднъж стреля рисково от близко, само че защитник блокира опита. Патрик Шик пропусна добра опция за “аспирините” след положително центриране към него. В 44-ата минута груба неточност на Александър Драгович след дълъг пас от отбраната на Йънг Бойс, размина се с топката, която бе поета от Сабатю който несмущаван излезе очи в очи и се разписа около вратаря за 3:0.

Това очевидно повярва отрезяващо на играчите на Байер, които излязоха изцяло преобразени през втората част и бързо демонстрираха, че не са се предали. Само четири минути след началото Джереми Фримпонг се оправи с състезател на домакините, центрира чудесно и там Шик се разписа в мрежата на Давид вон Билмос.

Още единствено пет минути бяха нужни на централния нападател да се разпише за повторно, откакто се оказа на вярното място в вярното време и съумя да вкара второто си попадение, откакто една отбита топка се оказа право в него на границата на дребното наказателно поле. В 68-ата минута гостите възвърнаха равенството, откакто губеха с цели три гола в края на първото полувреме. Муса Диаби получи отляво, нахлу в наказателното поле и по брилянтен метод прати топката в мрежата на Вон Балмос.

И това въпреки всичко не бе всичко в тази по този начин трагична среща, защото домакините въпреки всичко съумяха да се доберат до успеха в самия й край още веднъж посредством Жордан Сибатю, който се оправи още веднъж с Драгоевич и се разписа за крайното 4:3. Реваншът сред двата отбора ще се изиграе през идната седмица.
Лига Европа 1/16 кръг, четвъртък 18 февруари  Йънг Бойс 4:3краен резулат  Байер (Леверкузен)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР