Отборите на Унгария и Турция играят при резултат 1:0 в

...
Отборите на Унгария и Турция играят при резултат 1:0 в
Коментари Харесай

Унгария пречпи Турция в контрола след гол от дузпа на Доминик Собослай

Отборите на Унгария и Турция играят при резултат 1:0 в другарски мач. Единственото попадение на " Пушкаш Арена " в Будапеща бе дело на капитана на домакините - Доминик Собослай, който се разписа от дузпа при започване на второто полувреме.

В 6-ата минута пристигна първият по-опасен миг и той бе пред вратата на унгарците. Оркун Кьокджю стигна до топката и стреля от границата на наказателното поле. Неговият шут обаче мина настрана от задачата. 

В 18-ата минута Йълдъз нахлу отлично в пеналтерията на домакините, след което стреля от дребен ъгъл. Стражът на Унгария Гулачи съумя да избие.

Съставът на Марко Роси нанесе първият прецизен удар чак в 25-ата минута, когато Шалай шутира от отдалеченост, само че по никакъв метод не затрудни вратаря на гостите.

Пет минути по-късно Доминик Собослай центрира от директен свободен удар, а на далечната греда Роланд Шалай насочи удар, само че Мерт Гюнок съумя със страхотна реакция да избави.

В 41-ата минута пък Юнус Акгюн се оказа с топка в крайници в наказателното поле на Унгария. Нападателят незабавно нанесе удар с левия крайник, който обаче не съумя да затрудни Петер Гулачи, който улови топката.

Второто полувреме стартира с отсъдена дузпа за Унгария. Собослай центрира в наказателното на турския отбор, а там негов съотборник стреля с глава, а топката рикошира в ръката на Юнес Юнал. Именно футболистът на Ливърпул застана зад топката и осъществя за 1:0.

В 64-ата минута влезлия от скамейката Мюлдюр центрира добре към Юнус Акгюн, който обаче се размина с топката и не съумя да нанесе добър изстрел с глава, само че това несъмнено бе добра опция пред турския състав.

Две минути по-късно домакините бяха покрай втори гол. Капитанът Собослай откри Шалай, който пък с едно допиране откри Варга. Нападателят шутира по земя, само че стражът на гостите избави с крайник удара му.

Кенан Йълдъз пропиля отличен късмет в 71-ата минута на срещата. 18-годишният футболист бе изведен очи в очи с Петер Гулачи, само че не съумя да го преодолее. 

В 85-ата минута настъпи лек безпорядък в наказателното на Унгария след центриране на корнер. Там даже турски футболист съумя да шутира, само че ударът му бе блокиран, а малко по-късно топката изчистена.

В продълженията Клайнхайслер стреля мощно от отдалеченост, а вратарят на Турция не съумя да улови топката, която попадна в Шефер. Той съумя да я добави в мрежата, само че по-късно ВАР се намеси и голът бе анулиран поради засада.

FT /  1:0

1:0 Доминик Собослай 48'

Стартовите сформира на двата тима:

Унгария: 1. Гулачи, 5. Балог, 19. Варга, 11. Керкез, 2. Ланг, 8. Наги, 7. Него, 4. Салай, 10. Собослай, 20. Шалай, 13. Шафер

Селекционер: Марко Роси

Турция : 1. Гюнок, 4. Акайдън, 14. Акгюн, 19. Йълдъз, 13. Йълмъз, 15. Кабак, 6. Кьокджю, 10. Чалханоглу, 2. Челик, 16. Юксек, 9. Юнал

Селекционер:  Винченцо Монтела
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР