Отборите на Унгария и България играят при резултат 3:0 в

...
Отборите на Унгария и България играят при резултат 3:0 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Унгария – България 3:0, контузия на Десподов

Отборите на Унгария и България играят при резултат 3:0 в дуел от втория кръг на група G от квалификациите за Евро 2024 в Германия.

Двубоят на „ Пушкаш Арена “ в столицата Будапеща се излъчва директно в ефира на Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport!



„ Маджарите “ откриха резултата в 7-ата минута, когато след късо осъществяване на ъглов удар топката попадна в краката на Доминик Собослай, който проби отляво в наказателното поле на „ трикольорите “, капитанът на домакините пусна паралелен пас към Роланд Салай, чийто удар бе избавен от вратаря Даниел Наумов, само че при добавката Балинт Вечей се разписа от непосредствена непосредственост.

Унгария удвои преднината си в 25-ата минута посредством Доминик Собослай, който стреля чудесно от директен свободен удар зад дъгата на пеналтерията на България, пращайки неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на стража Наумов.

Съставът на Марко Роси направи преднината си класическа в края на първата част. Капитанът и голмайстор Собослай получи топката в половината на „ лъвовете “, направи мощен самостоятелен рейд към наказателното поле на националите ни и пусна извеждащо подаване към Бендегуз Бола, което бе изчистено със шпагат от Валентин Антов, само че кълбото попадна в обсега на Мартин Адам, който с техничен изстрел по земя се разписа в далечния низък десен ъгъл на вратата.

Първият прецизен изстрел на България към вратата на Угария бе насочен в 63-ата минута, когато Филип Кръстев центрира от ъглов удар в наказателното поле на „ маджарите “, Вили Орбан почисти топката с глава и тя попадна в Георги Русен на границата на наказателното поле, който нанесе хуба изстрел от воле от въздуха, само че вратарят Денес Дубиш избави.

Стартовите сформира:

Унгария: 1.Дибуш, 2.Ланг, 4.Шалай, 6.Орбан, 8.Наджи, 9. Адам, 11 Керкез,14.Бола, 20.Салай, 10. Собошлай, 23.Вешчей.

България: 1. Наумов, 2. Марков, 23. Антов, 5. Гълъбов, 8. Карабельов, 4. Груев, 13. Стоянов, 16. Петков, 18. Илиев, 11. Десподов, 9. Делев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР