Отборите на Уелс и Хърватия не се победиха във възлов

Отборите на Уелс и Хърватия не се победиха във възлов ...

Бейл отърва Уелс, но шансовете за Евро 2020 намаляват.


Отборите на Уелс и Хърватия не се победиха във възлов двубой от група Е, завършвайки при резултат 1:1. Резултатът беше открит от Никола Влашич за гостите, преди Гарет Бейл да върне паритета в самия край на първата част.

Двубоят започна светкавично за миналогодишния финалист на световното първенство в Русия. Резултатът беше открит още в 9-та минута. След тройна комбинация на границата на наказателното поле на Уелс Бруно Петкович намери Никола Влашич, който от границата на наказателното поле разстреля Уейн Хенеси за 1:0.

Двубоят продължи в ниско темпо, като преобладаваха единоборствата в средата на терена. Все пак възпитаниците на Райън Гигс намериха съпротивителни сили в края на частта и възстановиха равенството. След многоходова акция Бен Дейвис се озова фронтално срещу вратата на хърватите и изведе Бейл сам срещу Доминик Ливакович. Асът на Реал нямаше проблеми да пусне топката под плонжа на вратаря и да върне равенството в последната секунда на първото полувреме.

През втората част темпото допълнително спадна, като двата тима регистрираха едва 5 удара общо за частта. Най-добрият шанс дойде в 74-та минута, когато Гарет Бейл направи индивидуален рейт и стреля, но хубавия му шут срещна защитник и излезе в корнер.

По този начин Хърватия запази първото си място в класирането с актив от 14 точки след 7 изиграни мача. Уел, от своя страна, са 4-ти, с актив от 8 пункта, но след само 6 изиграни мача, което оставя момчетата на Гигс с известни шансове за догодина.

Източник: gong.bg