Отборите на Удинезе и Интер не успяха да си отбележат

...
Отборите на Удинезе и Интер не успяха да си отбележат
Коментари Харесай

Ялов Интер не се възползва от издънката на Милан

Отборите на Удинезе и Интер не съумяха да си отбележат попадение и приключиха при резултат 0:0 в мач от 19-ия кръг на италианската Серия А. И двата отбора не демонстрираха най-хубавото, на което са способни, въпреки че имаха своите няколко положителни шансове да стигнат до решителен гол. На фона на цялостното показване равенството изглеждаше закономерно.

Повече би трябвало да съжаляват " нерадзурите ",след като пропуснаха опцията да се изкачат на върха в шампионата след загуба на водача и градски противник Милан при семейството си на Аталанта (0:3). Възпитаниците на Антонио Конте остават на втората позиция с актив от 41 точки, с две по-малко от " росонерите ". Удинезе пък остава 14-и с 18 пункта.

Домакините започнаха по-активно дуела, като първи стигнаха и до осъществяване на ъглов удар, от който обаче не последва нищо рисково.

В осмата минута Лаутаро Мартинес бе изведен самичък против Хуан Мусо и аржентинецът го преодоля и вкара топката във вратата. Попадението обаче беше анулирано мигновено поради засада на нападателя.

Първият удар към вратата на гостите пристигна в 13-ата минута, когато Кевин Лазаня стреля отвън наказателното поле, само че над вратата на Самир Ханданович.

Удинезе продължи да е по-активен и в 22-ата минута Родриго де Пол центрира от левия фланг в наказателното поле, където Йенс Штригер Ларсен стреля с глава, само че над вратата.

Минута по-късно " нерадзурите " получиха страховит късмет да открият резултата. Родриго Бекао сбърка при изнасянето на топката и я подари на Лаутаро, който нанесе мощен удар в наказателното поле, само че Мусо се регистрира с брилянтна интервенция, като блокира в корнер.

В 29-ата минута " нерадзурите " извършиха корнер, топката бе изчистена, само че попадна на крайници на Николо Барела, който опита удар от воле от далечна отдалеченост, само че малко над вратата.

Малко след половин час игра се наложи да бъде осъществена насилствена смяна в състава на домакините. Теренът напусна Толгай Арслан, който получи жълт картон още в 10-ата минута. Той обаче извърши още няколко нарушавания, само че съдията се смили над него. Все отново треньорът на Удинезе не искаше да рискува играчът му да бъде изпъден и го размени, като на негово място се появи Уолас.

Пет минути пред края на първата част Ромелу Лукаку комбинира с Артуро Видал пред наказателното поле, а чилиецът опитва техничен удар, който обаче бе уловен от Мусо. Две минути по-късно още веднъж Лукаку комбинира този път с Ашли Йънг, само че ударът на италианеца в наказателното поле още веднъж бе уловен от стражът на домакините.

Първата обстановка за втората част пристигна в 53-ата минута и бе на сметката на Удинезе. Топката бе свалена с глава за Роберто Перейра на към точката за дузпа, само че ударът на аржентинеца бе извънредно неакуратен.

Десет минути по-късно Мартинес напредна добре на скорост по десния фланг и пусна изострен паралелен на голлинията пас, само че се оказа прекомерно дълъг, с цел да може Лукаку да засече във вратата.

В 67-ата минута капитанът на Удинезе Родриго де Пол стреля рисково отвън наказателното поле, само че ударът му прелетя около дясната греда на Ханданович.

Двадесет минути преди края на дуела на терена се появиха Стефано Сенси, Алексис Санчес и Иван Перишич. Те замениха надлежно Артуро Видал, Луатаро Мартинес и Ашли Йънг.

В 75-ата минута Ашраф Хакими направи добър пробив отдясно и опита да откри далечния ъгъл с прекрасен и компактен изстрел, само че топката мина на сантиметри от дясната греда на Мусо.

Десет минути преди края на дуела удар на резервата Сенси бе уловен от вратаря на домакините.

До края на срещата Интер по този начин и не съумя да стигне до по този начин значимото попадение и изпусна скъпи точки в борбата за Скудетото. Наставникът на отбора Антонио Конте пък бе изпъден в добавеното време поради остри реплики към основния арбитър Фабио Мареска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР