Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу

...
Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски ще бранят шампионски амбиции във Вечното дерби

Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един против различен в огромното дерби от 13-ия кръг на Първа лига в събота, 7 октомври. Двубоят на Националния стадион " Васил Левски " стартира в 14:45 часа, като " алените " ще бъдат алегорични домакини.


Вечните противници започнаха нерешително сезона в Първа лига, само че все пак не крият шампионските си упоритости, а слабото показване в Лудогорец и катаклизмите в клуба след унизителната загуба от Нордшеланд с 1:7 в четвъртък дава вяра на " червени " и " сини ", че е пристигнало време за завършек на превъзходството на " орлите ".

След страхотното показване през предишния сезон ЦСКА стартира доста едва новата акция под управлението на Саша Илич, като тежкото поражение против румънския Сепси в Лигата на конференциите с общ резултат 0:6 пристигна посред равенства с Хебър, Славия и Черно море в шампионата, както и проваляне с 0:3 в Разград. Идването на Нестор ел Маестро последователно даде резултат и в последните седмици " алените " са тимът в най-хубава форма в България, като се намират в серия от пет следващи победи, а в последния кръг те тотално надиграха водача Локомотив Пловдив и му нанесоха първа загуба от началото на акцията.

По този метод " армейците " влизат с напомпано самочувствие в дербито със " сините ", които по този начин и не могат да намерят неизменност под управлението на Николай Костов. Левски направи доста добра еврокампания, като в профил два противника, след което се опъна на Айнтрахт Франкфурт и даже записа тъждество с германците на " Герена ", преди въпреки всичко да отстъпи в реванша. В Първа лига играчите на Костов показват преобладаващ жанр на игра, само че той не всеки път се трансформира в положителни резултати. " Сините " записаха загуби от ЦСКА 1948, Локомотив Пловдив и Лудогорец, както и тъждество с новака Крумовград, а огромна част от успехите пристигнаха след голове в последните минути. Въпреки това, Левски също ще влезе с убеденост в дербито поради мощната си игра през сезона.

ЦСКА е главният претендент да детронира Лудогорец през последните години, като напролет " алените " останаха на една точка от първенеца. Сега " армейците " ще желаят да се възползват от проблемите в Лудогорец, с цел да завоюват първа шампионска купа от 2008-а година насам. От своя страна управлението и треньорът на Левски ясно обявиха, че задачата през този сезон е купата в България. По този метод мачът се трансформира в доста значим и за двата отбора, защото изгубилият ще се отдалечи от върха и от фантазията за златните медали.

В събота ще се изиграят още два мача от Първа лига. От 17:45 Славия посреща Арда в опит да спре черната си серия от 10 следващи мача без победа. В 20:15 вторият в класирането Черно море посреща водача Локомотив Пловдив, като при победа " моряците ", които са единствените без загуба, ще излязат преди всичко.

Програма за 13-ия кръг на Първа лига:

Петък, 6 октомври

Крумовград - Ботев Враца 1:0

Берое - Локомотив София 0:1

Събота, 7 октомври

14:45, ЦСКА – Левски

17:45, Славия – Арда

20:15, Черно море - Локомотив Пловдив

Неделя, 8 октомври

15:15, Етър – Хебър

17:45, ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив

20:15, Лудогорец - Пирин Благоевград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР