Отборите на Шефилд Юнайтед и Ливърпул играят при резултат 0:0

...
Отборите на Шефилд Юнайтед и Ливърпул играят при резултат 0:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Шефилд Юнайтед - Ливърпул, страхотен вратар и отменен автогол до почивката

Отборите на Шефилд Юнайтед и Ливърпул играят при резултат 0:0 в дуел от 26-ия кръг на британската Висша лига. Срещата можете да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

„ Остриетата “ са в серия от три следващи загуби в шампионата и твърдо заемат последната позиция с актив от 11 точки, на 15 от избавителната зона.

„ Мърсисайдци “ пък позволиха четири следващи загуби в лигата и се смъкнаха до шестата позиция, като изостават с пет от четвъртото място.

Първата голова опция бе на сметката на домакините, като в петата минута, когато топката бе центрирана на далечната греда от фаул, а там Дейвид МакГолдрик стреля с глава, само че Адриан бе позициониран добре и парира удара. Оказа се обаче, че нападателят е бил в засада и даже и да имаше попадение, то нямаше да бъде прието.

Пет минути по-късно и Ливърпул имаше превъзходен късмет да поведе. Садио Мане се пребори с Итън Ампаду във върдуха и комбинира с Тиаго. Испанецът върна за Мане, който пък изведе самичък против вратаря Роберто Фирмино. Нападателят стреля, само че Аарън Рамсдейл излезе и блокира изстрела. Секунди по-късно Андрю Робрътсън центрира отляво, като топката се насочи към вратата, само че още веднъж Рамсдейл съумя да се намеси.

В 17-ата минута още веднъж „ остриетата “ заплашиха вратата на своите посетители. Топката бе свалена с глава от Оливър МакБърни, който остави за МакГолдрик пред дъгата на наказателното поле. Капитанът на домакините шутира, получи се подъл рикошет, само че Адриан внимаваше и мазета в корнер.

Пет минути по-късно Трент Александър-Арнолд центрира отдясно на далечната греда, където Къртис Джоунс не съумя да си спре топката по най-хубавия метод, с цел да нанесе първокласен изстрел и Рамсдейл още веднъж блокира.

След тъкмо половин час игра Фирмино изведе отдясно Мохамед Салах, който напредна в наказателното поле и опита да стреля по диагонала, само че още веднъж стражът на домакините съумя да се намеси.

В 32-ата минута Ампаду сервира топката на Александър-Арнолд отдясно, бранителят на "червените " финтира противник и стреля в близкия ъгъл, само че за следващ път Рамсдейл избави отбора си от несъмнено попадение.

Четири минути по-късно Озан Кабак вкара топката в личната си врата, само че попадението беше анулирано поради засада при извеждащия пас към МакГолдрик.

В 39-ата минута Ливърпул още веднъж беше доста покрай откриващо попадение. Тиаго комбинира с Джорджиньо Вайналдум, който напредна и стреля мощно от границата на наказатеното поле, само че още веднъж Рамсдейл мазета. Топката стигна до Фирмино, който можеше да стреля, само че реши да подава към Салах, а Ампаду пресече.

All square at the break.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР