Отборите на Септември София и Етър Велико Търново играят при

...
Отборите на Септември София и Етър Велико Търново играят при
Коментари Харесай

Европа за Септември вместо изпадане донесе спасителят Галчев

Отборите на Септември София и Етър Велико Търново играят при резултат 1:0 в дуел от 27-ия кръг на Първа лига, Втора осмица (група Б).

През по-голямата част от първото полувреме Етър бяха поели самодейността и на няколко пъти заплашиха съществено вратата на Янко Георгиев.

В 9-ата минута Румен Руменов направи добър пробив през центъра, след което изведе чудесно Самб Бадара самичък против вратаря. Нападателят на Етър съумя да стреля, само че настрана от вратата.

Пет минути по-късно Пашов опитва да осъществя от отдалеченост, само че изстрелът му бе слаб и бе отразен от Георгиев.

В 20-ата пък пристигна първата по-серизна опция за гол, която още веднъж се откри пред състава на великотърновци. Никола Колев видя пространство пред себе си и насочи удар от отдалеченост, който мина на сантиметри от вратата.

Въпреки непрекъснатите опити на Етър, Септември съумя да открие резултата в 39-ата минута на срещата. Борис Галчев насочи мощен шут по земя от директен свободен удар, след което се получи рикошет в крайници на Чавдар Ивайлов и топката влетя в мрежата за 1:0.

Пореден пропуск на сметката на Етър пристигна секунди преди края на първата част. Бадара засече центриране на Ивайлов отляво и стреля от близко с глава, само че Георгиев показва отличен инстикт и избави.

Второто полувреме още веднъж стартира с напън на гостите. В 54-ата минута Младенов центрира към Батрович, който шутира от отдалеченост, само че топката още веднъж не попадна в очертанията на вратата.

Четири минути по-късно Пашов напредна отдясно и центрира в наказателното поле, където Янко Георгиев мазета. Топката попадна право в краката на Руменов, който не съумя да се възползва от опразнената врата, пращайки кълбото настрана от задачата.

В 74-ата минута пробив на Батрович приключи с мощен шут от към 20 метра, само че право в ръцете на стража на Септември.

Септември и Етър се хвърлят в борба на Националния стадион

Двубоят е от 20 часа на Националния стадион "Васил Левски " и ще излъчен директно по DIEMA SPORT , както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA и GONG PLAY .

Също по този начин можете да го наблюдавате минута по минута на GONG.BG.

Септември е с 31 точки на второтo място в класирането в Група Б на Втората осмица, на една от Локомотив Пловдив. Тимът на Етър пък има 21 точки в актива си и е единствено на една от Дунав Русе.

Вижте съставите на двата отбора:

Септември: 21. Янко Георгиев, 24. Богомил Дяков, 15. Васил Добрев, 6. Елтон, 24. Иван Стоянов, 26. Фабиано, 8. Борис Галчев, 10. Асен Чандъров, 19. Крис Гади, 23. Станислав Маламов, 9. Мартин Тошев

Старши треньор: Николай Митов

Етър: 1. Христо Иванов, 16. Пламен Гълъбов, 20. Яни Пехливанов, 6. Георги Пашов, 22. Никола Колев, 10. Душан Младенович, 8. Румен Руменов, 70. Велко Батрович, 73. Иван Стоянов, 17. Чавдар Ивайлов, 89. Самб Бадара

Старши треньор: Красимир Балъков
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР