Отборите на Рилски спортист и Академик Пловдив се изправят един

...
Отборите на Рилски спортист и Академик Пловдив се изправят един
Коментари Харесай

Рилски и Академик ще определят последния полуфиналист в НБЛ

Отборите на Рилски състезател и Академик Пловдив се изправят един против различен в съдбоносен трети мач от четвъртфиналната серия между тях в Националната баскетболна лига. Двубоят стартира довечера от 19:00 часа и ще се организира на територията на водачите в постоянния сезон - зала " Арена Самоков ".

Тимът на Людмил Хаджисотиров беше изправен до стената, откакто позволи сензационна загуба със 76:79 в първото си домакинство в Самоков. След това обаче Рилски сподели същинското си лице и доближи до безапелационен триумф с 85:66 в Пловдив, с цел да изравни серията и да съблюдава сезона си.

В главен фактор за успеха на Рилецо се трансформира завръщането на Йордан Минчев. Крилото не взе присъединяване в мач №1 от серията, защото изтърпяваше наказване, само че неговото наличие се усети във втория дуел. Националът беше най-резултатен за тима си, откакто записа дабъл-дабъл от 20 точки, 14 битки и 4 асистенции.

Победителят от днешния мач ще играе против Черноморец на полуфиналите в шампионата. " Акулите " към този момент си осигуриха билет за идната фаза, откакто отстраниха Спартак Плевен с 2-0 победи. Другият полуфинал опълчва отборите на Балкан и ЦСКА, които се оправиха надлежно с Берое и Левски.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР