Отборите на Реал (Мадрид) и Челси завършиха 1:1 в първи

...
Отборите на Реал (Мадрид) и Челси завършиха 1:1 в първи
Коментари Харесай

Голово равенство в Мадрид остави неразрешен спора между Реал и Челси

Отборите на Реал (Мадрид) и Челси приключиха 1:1 в първи полуфинален дуел от Шампионската лига. Идея по-щастливи от головото реми естествено са англичаните, които ще имат задатък от гол на непознат терен преди ответната борба на " Стамфорд Бридж " на 5 май.

Селекцията на Томас Тухел започва вихрено и поведе още в 13-ата минута посредством Пулишич. Оттам насетне, " сините " пропуснаха положителни благоприятни условия за удвояването на своята преднина и разумно бяха осъдени от Карим Бензема. Големият водач на Реал възвърне паритета в 29-ата.
 Снимка 528885
Източник:

След динамичната първа част, второто полувреме на " Валдебебас " не предложи нещо запаметяващо се, което обаче дава гаранция, че идния реванш в британската столица, ще бъде извънредно забавен.

Двубоят на " Алфредо Ди Стефано " стартира със спокоен и позиционен футбол. Нито един от двата противника нямаше предпочитание да нападна неблагоразумно, по-скоро изчаквайки неточност в редиците на своя конкурент.

Челси пропиля извънреден късмет да поведе в този първи полуфинал в Шампионската лига. Това се случи в 9-ата минута, когато бързото трио в офанзивата на " сините " свари неподготвена " кралската " отбрана. Мейсън Маунт опитва техничен шут в далечния ъгъл, само че рикошет оказа помощ на топката да доближи до Пулишич. Американецът показва отличен взор и с глава продължи за безусловно непокрития Вернер. Германският стрелец обаче направи по-трудното и от няколко метра стреля право в тялото на Куртоа.
 Снимка 528886
Източник:

Светкавичните акции на англичаните продължиха с премерено подаване на Сесар Аспиликуета, пласирал своя пас малко пред дузпата. Тимо Вернер още веднъж обаче влезе в ролята на дебитор, защото закъсня със секунди, с цел да засече, може би голово.

Неориентираната защита на Реал (Мадрид) не спираше да предизвика офанзивата на Челси. Поредната неточност този път беше осъдена. Кристиан Пулишич получи опцията умерено да си спре топката в наказателното поле на испанците. Куртоа се опита да го блокира, само че вместо това беше елегантно финтиран от американската звезда. Последва негов компактен изстрел в центъра на вратата, където безплодно на голлинията бяха останали двамата централни бранители на домакините.

Лидерът в редиците на Реал (Мадрид) - Карим Бензема, опита да даде образец на своите сътрудници с състояние, което френската звезда си създаде напълно самичък. " Деветката " получи топката с тил към вратата, след което насочи бомбен шут от междинна отдалеченост, блъснал напречната греда и излезнал в навън.

Формация 3-5-2 несъмнено не прилягаше на Реал, като всяка една офанзива на Челси имаше невероятната опция да приключва с удар. При нова такава, Бен Чилуел понахалства на Пулишич и се пребори за опцията да стреля по земя. За шанс на Куртоа, вражеският изстрел беше слаб и неакуратен, защото белгийският вратар нямаше нужната видимост.
 Снимка 528897
Източник:

И в случай че преди няколко офанзиви гредата на Карим бе единствено предизвестие, в 29-ата минута капитанът на Реал върна своите в мача. Заучено осъществяване при корнер приключи с центриране към далечната греда, където Едер Милитао смъкна с глава за Бензема. Французинът се възползва от невъзможността Рюдигер и Кристенсен да изчистят, с цел да може след момент от близко да не остави никакъв късмет за Менди.

След лек интервал на разколебаване, Челси още веднъж се върна към нормалните си офанзиви на висока скорост. Тимо Вернер проби отдясно в 41-ата минута, като предпочети да приключва самичък с удар в близкия ъгъл. Топката обаче откри външната част на мадридската мрежа.

Подновяването на играта ни донесе от познатата динамичност, забелязана през първата част. По един път за своите отбори рискови изстрели насочиха Бензема и Вернер, само че нито един от тях не можеше да се похвали с нужната акуратност.
 Снимка 528900
Източник:

След направените три смени от Томас Тухел, Челси си възвърна самочувствието и направи няколко доста качествени акции към вратата на Реал. При една от тях мароканецът Зиеш обезпечи качествено подаване на далечната греда, където обаче нямаше футболист в " синьо ", който да засече.

В 87-ата минута Реал (Мадрид) можеше да стигне и до цялостния поврат. Рафаел Варан се оказа най-съобразителен при корнер, само че насочването му с глава не донесе нужната голова наслада за " кралете ".
 Снимка 528893
Източник:

Реваншът сред двата отбора е плануван на 5 май, като този път сцена на конфликта ще бъде " Стамфорд Бридж ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР