Отборите на Реал Мадрид и Барселона излизат този следобед в

...
Отборите на Реал Мадрид и Барселона излизат този следобед в
Коментари Харесай

Време е за Ел Класико

Отборите на Реал Мадрид и Барселона излизат този следобяд в 250-то публично издание на едно от най-големите футболни дербита в международен мащаб - " Ел Класико ".

За безконечните противници това ще бъде първа среща през сезон 2022/23, като тя идва в 9-ия кръг на испанското състезание.

За да бъде шоуто още по-голямо, двата отбора ще влязат в дуела с еднакъв актив от по 22 точки на върха в класирането в Ла Лига.

От началото на сезона първенецът Реал Мадирд към момента няма позволена загуба във всички шампионати, само че пък няма да може да разчита на един от своите съществени футболисти за дуела против Барса, а точно стражът Тибо Куртоа.

Белгиецът има проблеми с гърба и треньорът на " Белия балет " разгласи още през вчерашния ден, че Куртоа няма да бъде подготвен за срещата. В неговото неявяване под рамката на вратата се чака да застане украинецът Андрий Лунин, който пази в последните четири дуела на Реал във всички шампионати.

Далеч повече са кадровите проблеми при противниците от Барселона, където Шави няма да може да разчита на контузените Роналд Араухо, Андреас Кристенсен, Мемфис Депай и Ектор Белерин.

" Каталунците " към момента нямат позволено проваляне в Ла Лига, само че през седмицата трябваше да понесат нов тежък удар в Шампионската лига след равенството 3:3 с Интер, което редуцира до най-малко възможностите на " лос блаугранас " да продължат в шампионата.

Все отново Барса пази чудесни мемоари от последната си аудиенция на " Сантиаго Бернабеу " в Мадрид през март, когато отборът завоюва с 4:0 в последното издание на " Ел Класико ".

Дали още веднъж насладата ще бъде за Барселона или Реал Мадрид ще зарадва своите последователи? Отговорът на този въпрос ще стане явен този следобяд от 17.15 часа българско време.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР