Отборите на Реал Бетис и Атлетико Мадрид играят при в

...
Отборите на Реал Бетис и Атлетико Мадрид играят при в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал Бетис 1:1 Атлетико Мадрид, начало на втората част

Отборите на Реал Бетис и Атлетико Мадрид играят при в дуел от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Жоао Феликс откри още във втората минута, само че в добавеното време на първата част Кристиан Тейо изравни резултата.

Сблъсъкът опълчва два от тимовете, които се борят за присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон. Севилци заемат четвъртата позиция с 46 точки, до момента в който първенците са пети с една по-малко.

/ /

"Дюшекчиите " стартираха дуела по приказен метод и още преди да са изтекли и две минути игра към този момент водеха в резултата. Анхел Корея беше изведен с глава отдясно в наказателното поле, след което даде превъзходен прострелен в него, а на границата на вратарското поле непокрития Жоао Феликс насочи топката във вратата за 0:1.

В идващите минути Бетис се опита да се настани по-трайно в половината на гостите и сътвори на няколко пъти напрежение пред вратаря Ян Облак, само че до удар към вратата по този начин и не се стигна.

Наложи се да бъде осъществена насилствена промяна в състава на Мануел Пелегрини в 12-ата минута. Тогава Кристиан Тейо смени получия контузия Андрес Гуадрадо. В 21-ата минута такава смяна беше осъществена и в отбора на Атлети. Симе Вършалко напусна контузен и бе сменен от Яник Караско.

Проблемите с травми продължиха и пет минути по-късно беше изършена втора насилствена промяна за гостите. Антоан Гризман смени Анхел Корея.

В 35-ата минута Атлетико пропусна невероятна опция за втори гол след светкавична контраофанзива. Появилият се преди минути Яник Караско беше изведен чудесно зад отбраната на Бетис, навлезе в наказателното поле самичък против Клаудио Брав, само че даде доста разочароващ пас нито за Феликс, нито за присъединилия се Ренан Лоди, като топката мина сред двамата, а Юсуф Сабали притича и почисти в корнер.

Две минути по-късно Айтор Руйбал стреля от отдалеченост, само че около вратата на Облак.

В 39-ата минута домакините бяха покрай гола след чудесна заучена композиция. Топката беше центрирана от свободен удар в наказателното поле и тя стигна до Кристиан Тейо отляво, който центрира ниско в дребното наказателно поле, а там Хосе Мария Хименес падайки мазета топката в крайници на Пол Акоуку и тя прелетя тъкмо над напречната греда от два-три метра разстояние.

Пет минути по-късно Бетис пропусна нова опция да изравни резултата. Топката беше центрирана от ъглов удар, а Марк Бартра беше оставен напълно самичък на границата на вратарското поле и нанесе рисков удар с глава, който обаче мина на сантиметри от лявата греда на безпомощния Облак.

Домакините натиснаха в края на първата част, а в третата минута от добавеното време Борха Иглесиас засече рисково с глава центриране в наказателното поле, само че в ръцете на Облак.

Натискът даде резултата още преди почивката, когато в петата минута от добавеното време Бетис изравни резултата. Сабали притисна Ектор Ерера пред дъгата на наказателното поле на Атлети и лиши топката. Тя продължи пътя си надясно, а Тейо нанесе страховит и доста мощен удар без подготовка и заби кълбото в десния ъгъл на Облак, който нямаше по какъв начин да се намеси - 1:1.

45' ⏱⚽️ Half time!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР