Отборите на Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен оправдаха големите

...
Отборите на Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен оправдаха големите
Коментари Харесай

ПСЖ и Байерн са на 1/8-финалите в ШЛ

Отборите на Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен оправдаха огромните упования в група B на Шампионската лига и си осигуриха предварително класиране на осминафиналите в шампионата. Парижани са сигурни участници в идната фаза, откакто до този миг записаха четири победи от четири мача при стряскащата голова разлика 17:0. Напред продължава и отборът на Байерн.

В четвъртия кръг от груповата фаза ПСЖ още веднъж смаза Андерлехт, този път на своя територия. Отборът на Унай Емери победи с 5:0, а головете за изразителната победа бяха дело на Марко Верати, Неймар и Курзава, който вкара хеттрик.

Съпротивата на гостите от Белгия устоя единствено половин час. Резултатът в мача бе открит в 30-ата минута, а преднина на домакините даде Марко Верати. Той получи пас от Килиан Мбапе, и измъквайки се майсторски от засадата, овладя, финтира един защитник на Андерлехт и с фалцов удар прати коженото кълбо в далечния ъгъл на вратата.

В продължението на първата част пристигна и моментът на Неймар. Бразилецът извърши пай корнер, комбинирайки със собствен съотборник. Бившият футболист на Барса пое несмущаван от никой, стигна до линията на наказателното поле фронтално против вратата и прати същински снаряд за 2:0.

В началото на втората част домакините стигнаха до прелестна опция от директен свободен удар. Неймар се нагърби с осъществяването, само че прати топката в десния непряк дирек на вратата. За шанс на бразилеца обаче, тя попадна в Курзава, който от няколко метра просто я насочи в мрежата за 3:0.

Точно двадесет минути по-късно Курзава още веднъж прониза вратаря на гостите, а в 78-ата минута оформи своя хеттрик, с цел да докара нещата до стряскащото 5:0.

В другия мач от групата Байерн си поигра с огъня, само че в последна сметка взе своето. На „ Селтик парк “ в Глазгоу, възпитаниците на Юп Хайнкес се постановиха с 2:1. Головете за гостите вкараха Кингсли Коман и Хави Мартинес, до момента в който прецизен за детелините се оказа Калъм Макгрегър.

Първата опция за гол в мача пристигна още в петата минута и бе на сметката на домакините от Селтик. Топката изненадващо стигна до Стюърт Армстронг, откакто бранителите не гостите не съумяха да изчистят, само че ударът на шотландеца мина настрана от вратата. Десет минути по-късно „ детелините “ имаха нов късмет да открият резултата, само че Муса Дембеле също нямаше шанс пред гола и изстрелът му мина в навън.

Противно на логиката, Байерн бе отборът, който първи съумя да преодолее противниковия вратар. Кингсли Коман се оказа най-съобразителен след груба неточност на стража на домакините Крейг Гордън. Той излезе неразчетено при опита си да пресече паса към Коман и сбърка съдбовно. Топката му бе отнета от футболиста на Байерн, който преодоля още един бранител на „ детелините “ и вкара на опразнената врата.

Домакините и най-много вратарят Гордън имаха съществени искания за игра с ръка от страна на Коман при повеждането на топката, само че те не бяха почетени.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР