Отборите на Наполи и Унион Берлин не се победиха и

...
Отборите на Наполи и Унион Берлин не се победиха и
Коментари Харесай

Унион Берлин спря Наполи за историческа първа точка в Шампионската лига

Отборите на Наполи и Унион Берлин не се победиха и приключиха наедно 1:1 в оспорван дуел от група " С " на Шампионската лига, играна на стадион " Диего Армандо Марадона " в южна Италия.

Равенството постави завършек на кошмарната серия на " стоманените " от 12 следващи загуби във всички шампионати, а също така им донесе и историческа първа точка от най-престижния европейската клубна конкуренция.

За " партенопеите " остава само разочарованието, че не стигнаха до успеха вкъщи, макар че бяха по-активният от двата отбора в хода на всичките 90 минути.

Футболистите на Руди Гарсия започнаха мача доста мощно и през първата част владееха изцяло самодейността, като в 24-ата минута удар на Натан се отби от гредата, а след половин час игра попадение на Замбоа Ангиса беше анулирано след интервенция на системата ВАР, която маркира нарушаване на асистента на гола Джовани Ди Лоренцо.



Все отново разумното се случи в 39-ата минута, когато центриране на Марио Руи отляво рикошира в крайници на състезател на Унион Берлин, а по-късно се отби в гърдите на капитана на Наполи Матео Политано, с цел да влети в мрежата на гостите, давайки задатък на Наполи.

В самия завършек на първото полувреме " стоманените " бяха доста покрай изравнителния гол, когато изстрел на Йосип Юранович от свободен удар срещна страничния дирек на вратата, защитавана от Алекс Мерет.

Скоро след подновяването на играта обаче равенството към този момент беше реалност, откакто момчетата на Урс Фишер проведоха контраофанзива, при която Мерет отрази в началото удара на Шералдо Бекер, само че при добавката Давид Фофана беше прецизен за 1:1.

В оставащото време докрая офанзиви не липсваха и към двете порти, само че до нов гол не се стигна и по този начин Наполи събра 7 точки на второто място в подреждането в тази група, до момента в който Унион Берлин остава на дъното със единствено 1 пункт.

Малко по-късно довечера следва да бъде изигран и другият дуел от група " С ", в който Брага посреща Реал Мадрид.

Union Berlin earn an impressive point
— UEFA Champions League (@ChampionsLeague)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР