Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще се изправят

...
Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще се изправят
Коментари Харесай

191-то дерби на Манчестър ще бъде в памет на легендата сър Боби Чарлтън

Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще се изправят един против различен в огромното дерби от 10-ия кръг на Висшата лига в неделя, 29 октомври, от 17:30 часа българско време. С дуела на " Олд Трафорд " двата отбора ще почетат паметта на именития футболист на " алените дяволи " и Англия сър Боби Чарлтън, който умря на 86-годишна възраст в края на предходната седмица.


След церемонията, с която ще Манчестър ще се сплоти в името на един от най-великите футболисти в историята на страната, на терена следва здрава борба, защото и двата тима се нуждаят от успеха. Манчестър Юнайтед се показва доста едва от началото на сезона, а трите следващи победи в последните три мача не съумяха да замаскират неубедителната игра на " алените дяволи ", която слага мениджъра Ерик загар Хаг напрегнат.

Единственото опрощение за нидерландския експерт е рецесията с контузени играчи, изключително в отбрана, само че той показа, че се надява да може да разчита на Арън Уан-Бисака и Каземиро за този дуел. Макар и да звучи необичайно, най-хубавият състезател на Юнайтед в последните мачове е централният бранител Хари Магуайър, който бе унищожен от рецензии в последната година.

От своя страна Манчестър Сити също не демонстрира равнището от предишния сезон и към този момент записа две загуби във Висшата лига, като все още тимът изостава с пет точки от водача в класирането Тотнъм. " Гражданите " се нуждаят от победа в дербито, с цел да не изостанат и от главния си съперник за купата Арсенал, който в събота реализира победа и към този момент има три точки повече от Сити. Пеп Гуардиола не може да разчита на Кевин де Бройне, а главната фигура за отбора в последните мачове също е изненадваща - крилото Жереми Доку, а Ерлинг Холанд продължава да бележи с изключителна периодичност, въпреки и да не свети. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР