Отборите на Лийдс и Нюкасъл не се победиха в драматичен

...
Отборите на Лийдс и Нюкасъл не се победиха в драматичен
Коментари Харесай

Здравата битка между Лийдс и Нюкасъл завърши без победител

Отборите на Лийдс и Нюкасъл не се победиха в трагичен конфликт от британския футболен шампионат. Равенството 2:2 не оказа помощ кой знае какъв брой и на двата състава, които имат радикално разнообразни цели през тази акция. Селекцията на Сам Алърдайс остава в зоната на изпадащите, само че най-малко към този момент има 31 точки, с помощта на които към момента е в борбата за избавление. Макар и да стигнаха до поврат през съботния следобяд, " свраките " на Еди Хау не удържаха успеха и по този начин дадоха вяра на петия Ливърпул, който прави късен спринт към местата в зона " Шампионска лига ".
 Снимка 618055
Източник:

Срещата за йоркширци започва еуфорично, откакто домакините стигнаха до откриващо попадение още в седмата минута. Уестен Макени стреля с глава, а Ник Поуп направи всичко допустимо, с цел да избави. За негово страдание най-близо до отбитата от него топка бе капитанът на Лийдс - Люк Ейлинг, който се разписа на празна врата.

" Елън Роуд " можеше да ликува още по-шумно, в случай че в 28-ата минута централният нападател Патрик Бамфорд не бе пропуснал дузпа. Това ненапълно обърна развоя на събитията и до 70-ата Нюкасъл стигна до цялостен поврат. Той беше сбъднат след два тъкмо изпълнени наказателни удара на Калъм Уилсън.

След излизането на въпросния стрелец " джордитата " продължиха да бъдат много остри в офанзива, само че Исак и Сент-Максимен се разминаха с може би съкрушителното попадение.
 Снимка 618056
Източник:

В 79-ата минута домакините откриха сили, с цел да възстановят паритета. След безредие при корнер Расмус Кристенсен насочи тежък шут, който се отклони в главата на Киарън и подлъга съдбовно Поуп за 2:2.

До края вместо да мислят за поврат, от Лийдс трябваше да свидлив зъби за точката. Жуниор Фирпо си изкара пряк червен картон в първата минута от продълженията, а това докара до две късни благоприятни условия за противника. Трипиър и Шер обаче не откриха мрежата на Роблес.
 Мойс призна, че Уест Хям мъчно ще успее да задържи Деклан Райс
Мойс призна, че Уест Хям мъчно ще успее да задържи Деклан Райс

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР