Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед направиха скучно равенство 0:0

...
Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед направиха скучно равенство 0:0
Коментари Харесай

Моуриньо взе своето от дербито с Ливърпул, без голове на "Анфийлд"


Отборите на Ливърпул и Манчестър Юнайтед направиха скучно тъждество 0:0 в дербито от 8-ия кръг на Висшата лига, играно на стадион "Анфийлд". Мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо бе заложил на извънредно внимателна тактичност и спря мощната офанзива на своя противник, без да покаже никаква упоритост да стигне до триумфа.

От самото начало гостите бяха удовлетворени да стоят в своята половина и да не оставя никакви свободни пространства на мърсисайдци, което значително даде резултат. Тимът на Юрген Клоп въпреки всичко имаше един огромен късмет през първата част, когато Роберто Фирмино нахлу в наказателното поле отляво и центрира по земя, Матип стреля отблизо разстояние, само че Давид де Хеа показва страхотния си инстикт и удара с крайник, а Мохамед Салах не бе прецизен при добавката. Играчите на Манчестър Юнайтед също сътвориха една добра опция преди почивката, откакто Ромелу Лукаку бе изведен на чиста позиция от Антони Марсиал, само че стреля в обсега на Симон Миньоле и белгийският пазач мазета. Това остана и единственият прецизен удар на гостите в срещата.

През второто полувреме "червените дяволи" се затвориха още повече и ограничиха до най-малко опциите за своя противник, а от своя страна съвсем не минаха центъра на терена с топка. В последна сметка Моуриньо реализира своето и дуелът приключи 0:0, което изкачи неговият тим еднолично на върха в класирането с 20 точки, въпреки че по-късно през днешния ден Манчестър Сити може да измести градския си противник, в случай че вземе семейството си на Стоук. Ливърпул заема 8-ма позиция с актив от 13 точки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР