Отборите на Лестър Сити и Рома играят при резултат 1:1

...
Отборите на Лестър Сити и Рома играят при резултат 1:1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лестър 1:1 Рома, двата отбора търсят победата

Отборите на Лестър Сити и Рома играят при резултат 1:1 в първи ½-финален конфликт от шампионата Лига на конференциите. Лоренцо Пелегрини откри в 15-ата, а Адемола Лукман изравни в 67-ата минута.

На четвъртфиналите Лестър се оправи с втория в Нидерландия ПСВ. След нулево тъждество на „ Кинг Пауър “ се очакваше ПСВ да отстрани „ лисиците “ и даже съумя да поведе в резултата на реванша, само че британският отбор обърна. Джеймс Медисън и Рикардо Перейра бяха героите за Лестър на „ Филипс Арена “.

Рома срещна кошмара си от груповата фаза Бодьо/Глимт. „ Римските вълци “ още веднъж понесоха загуба от първенеца на Норвегия, само че тя не бе съдбовна за тях, защото отборът на Жозе Моуриньо бе непогрешим на реванша в Италия и завоюва с 4:0.

Срещата стартира със сериозен напън от страна на домакините, които се настаниха в половината на Рома още от първата минута, като на няколко пъти рискови центрирания в наказателното поле на гостите можеха да доведат до ранно откриващо попадение.

При едно от тях, в четвъртата минута, Тимоти Кастан засече с глава центриране от ъглов удар на далечната греда, само че топката мина около лявата греда на Руи Патрисио.

С приключването на десетата минута "вълците " се посъбудиха и съумяха да на собствен ред да наложат напън, само че до по съществени обстановки не се стигна.

Рома обаче шокира „ лисиците “ с първата си рискова офанзива. В 15-ата минута Никола Залевски беше открит отляво в половината на домакините, напредна с топка в крайници и пусна превъзходен извеждащ пас за капитана Лоренцо Пелегрини отляво в наказателното поле. Италианският национал я пое добре и насочи изстрел в близкия ъгъл, който мина сред краката на вратаря Каспер Шмайхел и попадна във вратата му – 0:1.

Up and running! ☝️

— AS Roma English (@ASRomaEN)
Гостите продължиха с офанзивите, а мениджърът на Лестър Брендън Роджърс трябваше да направи насилствена смяна в 21-ата минута, когато Джеймс Джъстин размени контузилия се Тимоти Кастан.

В 29-ата минута Лестър беше покрай изравняването след неточност на Тами Ейбрахам. Нападателят сбърка при изнасянето на топката, което разреши незабавно на Юри Тилемнс да отнеме и да комбинира с Дрюсбъри-Хол. Халфът пък изведе отляво в наказателното поле Адемола Лукман на чудесна позиция и последва негов изстрел, само че в последния миг бе блокиран чудесно от Крис Смолинг.

Пет минути домакините още веднъж имаха обстановка за попадение и отново Дрюсбъри-Хол проби отляво и върна топката на дъгата пред наказателното поле за Лукман, който шутира мощно, само че Патрисио избави.

"Лисиците " още веднъж обаче постановиха напън в тези минути и пет преди края на първата част Джеймс Мадисън опитва техничен изстрел пред наказателното поле, само че над вратата.

That's the interval here in Leicester.

Lorenzo Pellegrini's goal is the early breakthrough we were after!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР