Отборите на Кристъл Палас и Арсенал играят при резултат 0:2

...
Отборите на Кристъл Палас и Арсенал играят при резултат 0:2
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Кристъл Палас - Арсенал 0:2, Мартинели отбеляза първия гол за сезона

Отборите на Кристъл Палас и Арсенал играят при резултат 0:2 в първия мач от новия сезон в Англия! Първия гол за сезона осъществя Габриел Мартинели в 20-ата минута на срещата, а няколко минути преди края. Първият съдийски сигнал за новата акция бе даден тъкмо в 22:00 часа, а лондонското дерби може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg по традиция пък ще намерите видео от всички попадения и основни моменти в срещата.

Първата забавна обстановка в мача пристигна пред вратата на домакините и бе основана от новото попълнение на отбора Габриел Жезус. Бразилецът се пребори за топката пред наказателното поле на Кристъл Палас, мина около трима бранители и стреля, само че топката срещна тялото на защитник преди да се озове в непокрития Габриел Маринели. Той стреля по диагонала, прати топката около левия непряк дирек на вратата.

В първия четвърт част от мача футболистите на Микел Артета диктуваха темпото в мача, като домакините мъчно проведоха смислени офанзиви към вратата на „ артилеристите”.

Натискът на Арсенал въпреки всичко даде резултат в 20-ата минута, когато резултатът в мача бе открит. След заучено осъществяване на ъглов удар, Габриел Мартинели съумя да се разпише и да даде преднина на своя отбор. Топката бе центрирана на далечната греда, където непокрит бе оставен Зинченко. Украинецът с глава съумя да върне топката във вратарското поле, където Мартинели я насочи в мрежата от близка отдалеченост.

След гола Кристъл Палас съумя да изравни играта и на собствен ред да огледа по-сериозно към вратата на Арсенал. На два пъти стражът на гостите Рамсдейл бе доста близо да сгреши съдбовно, само че в последна сметка шансът бе на негова страна и до гол не се стигна. В 35-ата минута домакините имаха искания за дузпа, откакто Габриел игра искрено с ръка в наказателното поле. Главният рефер обаче не счете за належащо да уточни бялата точка, като ситуацията даже не бе прегледано от ВАР.

В 42-ата минута пристигна и най-хубавото състояние за домакините до този миг в мача. След центриране oт фал, фубтолист на Палас съумя да играе с глава и да я прати към Едуард, който се пребори с защитник и стреля, само че Рамсдейл бе на мястото си и избави инстинктивно. В продължението на първата част още веднъж Едуард имаше опция да обстрелва вратата на гостите след прекрасен пробив, само че Джака подложи крайник и мазета в ъглов удар.

Втората част стартира по отличен метод за домакините. Още в 52-ата минута домакините сътвориха отличен късмет, с цел да изравнят резултата. Заха изведе по прелестен метод Езе зад защитата на „ артилеристите”, само че ударът му бе отразен от Рамсдейл. Веднага по-късно играчите на Палас още веднъж имаха искания за дузпа, откакто след рикошет, топката срещна ръката на Салиба. И тази обстановка обаче бе подмината от рефера.

LIVE КРИСТЪЛ ПАЛАС - АРСЕНАЛ 0:2

0:1 Мартинели 20'

0:2 Гуехи 85'

Висша лига, 1-ви кръг

Стадион: „ Селхърст Парк”, Лондон

Рефер: Антъни Тейлър

Кристъл Палас: Гуаита, Клайн, Андерсен, Гуехи, Митчъл, Докуре, Шлуп, Езе, Аю, Едуард, Заха

Резерви: Джонстън, Уорд, Миливоевич, Матета, Хюз, Ебиоуей, Ричардс, Редевалд

Мениджър: Патрик Виера

Арсенал : Рамсдейл, Уайт, Партей, Габриел, Сака, Йодегард, Жезус, Мартинели, Салиба, Джака, Зинченко

Резерви: Търнър, Тиърни, Нкетия, Холдинг, Соарес, Пепе, Локонга, Нелсън, Елнени

Мениджър: Микел Артета
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР