Отборите на Каляри и Фиорентина не успяха да се победят

...
Отборите на Каляри и Фиорентина не успяха да се победят
Коментари Харесай

Десет от Фиорентина измъкнаха точка от Каляри

Отборите на Каляри и Фиорентина не съумяха да се победят и приключиха наедно при резултат 1:1 в първи мач от неделната стратегия на 23-ия кръг на италианската Серия А. И двете попадения паднаха през втората част. Жоао Педро откри в 47-ата минута за домакините, а Рикардо Сотил донесе точката за гостите в 75-ата минута.

Двата отбора пропуснаха и по една дузпа, а „ виолетовите “ играха и с човек по-малко от 64-ата минута, когато с пряк червен картон бе изпъден Алваро Одриосола. Звездата на гостите Душан Влахович не игра в дуела, откакто е болен от COVID-19.

Тимът от Флоренция получиха опция да изпълнят 11-метров углавен удар още в седмата минута, когато Алваро Одриосола получи отлична топка отдясно, нахлу на скорост в наказателното поле и бе фаулиран. Капитанът Кристиано Бираги застана зад топката, само че стражът на Каляри Борис Радунович избави с крайник.

Домакините поведоха в самото начало на втората част, когато Жоао Педро откри чудесно топката с глава и с прекрасен параболичен удар трансферира Пиетро Терачано за 1:0.

„ Виолетовите “ останаха с човек по-малко в 64-ата минута, когато Алваро Одриосола блокира с ръка удара точно на Педро, въпреки топката да летеше към вратата, което докара до дузпа в интерес на играчите на Валтер Мадзари и червен картон за бранителя. Капитанът на домакините последва отрицателния образец на своя сътрудник от Фиорентина и също извърши едва, което даде опция на Терачано да избави.

Рикардо Сотил възвърне равенството в 75-ата минута, когато появилият се като запаса някогашен състезател на Каляри напредна добре отляво, бранителите като че ли подцениха обстановката не му противодестваха задоволително интензивно и го оставиха да стреля с левия крайник за крайното 1:1.

Със извоюваната една точка Фиорентина заема шестото място в класирането с 36, а Каляри продължава битката си за оцеляване, защото сега е на 18-ото място със 17 точки от 23 мача.

All square.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР