Отборите на Кабо Верде и Египет завършиха наравно 2:2 в

...
Отборите на Кабо Верде и Египет завършиха наравно 2:2 в
Коментари Харесай

Кабо Верде и Египет се класираха за осминафиналите в Купата на африканските нации, Гана почти сигурно се прости с шансовете си

Отборите на Кабо Верде и Египет приключиха наедно 2:2 в последния дуел и за двата отбора от група " В " на шампионата за Купата на африканските народи, като този резултат обезпечи и на двата състава място в осминафиналите на конкуренцията.

Желсон Тавареш даде задатък на " сините акули " с гол в добавеното време на първата част, само че скоро след подновяването на играта Махмуд Хасан, по-известен като Трезеге, възвърне равенството.

Така се стигна до продължението на мача, когато Тейшейра още веднъж изведе Каби Верде напред в 91-ата минута, само че единствено две по-късно Мостафа Мохамед вкара драгоценен гол, който изпрати " фараоните " към идната фаза, макар че отборът беше без огромната си звезда Мохамед Салах.

По същото време в другия дуел от групата Гана пропиля преднина от два гола против Мозамбик и в последна сметка срещата завърши при резултат 2:2, който остави " черните звезди " на третото място в подреждането.

Този процес значи, че селекцията на Крис Хютън ще би трябвало да изчака края на груповата фаза, с цел да разбере дали ще откри място в осминафиналите като един от най-хубавите трети тима. За Мозамбик този хикс означаваше отпадане от Купата на африканските народи 2023 при първото присъединяване на " мамбите " в шампионата след пауза от 13 години.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР