Отборите на Интер и Специя играят при в двубой от

...
Отборите на Интер и Специя играят при в двубой от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Интер 1:0 Специя, начало на втората част

Отборите на Интер и Специя играят при в дуел от 15-ия кръг на италианската Серия А. Роберто Галярдини откри в 36-ата минута.

Шампионите са в серия от пет следващи мача без загуба в шампионата, като в нея са записали и четири победи. Те заемат третата позиция в класирането с 31 точки, на една от градския противник Милан, който е втори и на четири от водача Наполи.

Специя, от своя страна, е тъкмо над зоната на изпадащите, на 17-о място, с актив от едвам 11 точки. Българският национал Петко Христов ще стартира като титуляр против "нерадзурите ".

Още в началните минути на дуела се видя, че отборът на гостите се прибира в отбрана и ще изчаква своите шансове на контраофанзива. Постепенно пък Интер се настаняваше все по-трайно в половината на своя конкурент.

В деветата минута Хоакин Корея получи доброподаване пред наказателното поле и стреля, само че около вратата на Иван Проведел.

Първият прецизен удар обаче на сметката на гостите, който бе насочен от Сала в 20-ата минута от отдалеченост, само че бе прекомерно упорит и Самир Ханданович улови без проблеми.

В 26-ата минута играчите на Тиаго Мота не съумяха да изнесат добре топката, което разреши на Корея да отнеме и да стреля, само че право в ц рете на Проведел. Секунди по-късно Лаутаро Мартинес си отвори добър кулоар за изстрел, който обаче мина около дясната греда на гостите.

Три минути по-късно Дензъл Дъмфрис овладя подаване пред наказателното поле и по-късно стреля добре, само че Проведел направи отлично избавяне.

„ Нерадзурите “ материализираха преимуществото си в 36-ата минута, когато поведоха в резултата след чудесна акция. Хакан Чалханоолу комбинира с Данило Д’Амрозио, който пък подаде за Лаутаро на границата на дъгата пред наказателното поле. Аржентинецът пък игра технично с пета и даде топката на Роберто Галярдини, който стреля в левия ъгъл и не остави шансове на Проведел – 1:0.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР