Отборите на Интер и Порто тази вечер се изправят един

...
Отборите на Интер и Порто тази вечер се изправят един
Коментари Харесай

Интер се стреми да преобърне успешната тенденция на Порто срещу италианските отбори

Отборите на Интер и Порто довечера се изправят един против различен на “Джузепе Меаца ” в първи осминафинален дуел от Шампионската лига. Началният му час е 22:00.
 Порто на Консейсао е призрачен сън за италианските тимове в Европа Порто на Консейсао е призрачен сън за италианските тимове в Европа
Домакините от Интер се надяват да се класират на първия си четвъртфинал в шампионата от 2010/11 насам, когато го изгубиха от Шалке 04. Оттогава насам “Змията ” на два пъти отпадаше на осминафинал - през 2011/12 от Марсилия и предишния сезон от Ливърпул. Сега отборът се падна в “групата на гибелта ” дружно с Байерн (Мюнхен), Барселона и Виктория (Пилзен). Той остана зад немския първенец, само че изпревари каталунците и чехите, завършвайки на втората позиция в групата. В трите си семейства в нея “нерадзурите ” отстъпиха на баварците с 0:2, само че завоюваха против Барса и Виктория, надлежно с 1:0 и 4:0. В Серия " А " те се движат на втората позиция в класирането с 47 точки или на цели 15 от водача Наполи. В турнирните си семейства през сезона миланският гранд има 10 триумфа и две провали.

Гостите от Порто се показват доста сполучливо против италианските тимове в евротурнирите под управлението на Серджио Консейсао. Те към този момент отстраниха Рома и Ювентус точно на осминафиналите на ШЛ, надлежно през 2018/19 и 2020/21, а през предходната акция записаха победа и реми против Милан в груповата фаза, след което отстраниха Лацио в Лига Европа. Сега “драконите ” се класираха за осминафиналите на Шампионска лига, откакто завоюваха групата си, в която бяха още Брюж, Байер (Леверкузен) и Атлетико Мадрид. В семействата си в нея те първо изгубиха пагубно от белгийския първенец с 0:4, само че по-късно надвиха над “аспирините ” и “дюшекчиите ”, надлежно с 2:0 и 2:1. В португалското състезание отборът заема второто място с 51 пункта или с 5 по-малко от водача Бенфика. Именно “орлите ” нанесоха единствената домакинска загуба на Порто в шампионата през сезона, като в останалите девет мача съставът на Консейсао има единствено победи.

Интер и Порто имат четири мача между тях в ШЛ, като всички те бяха през 2005 година. Тогава напролет италианският отбор записа домакинска победа и тъждество като посетител, спечелвайки по този метод осминафинала, а през есента двата тима си размениха по един триумф на собствен терен в груповата фаза.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР