Отборите на и направиха истински спектакъл в първия мач помежду

...
Отборите на и направиха истински спектакъл в първия мач помежду
Коментари Харесай

ПСВ Айндховен и ФК Копенхаген сътвориха зрелище, което ще се помни

Отборите на и направиха същински театър в първия мач между тях от осминафиналите в Лигата на конкференциите. Двубоят приключи 4:4, като домакините от самото начало бяха догонващи и даже пропуснаха дузпа, само че в последна сметка стигнаха до тъждество.

В плейофния кръг преди осминафиналите ПСВ отстрани Макаби (Тел Авив), а в това време съумя да понижи изоставането си от Аякс в Ередивизи и се върна в борбата за купата. ФК Копенхаген пък излезе на " Филипс Стейдиъм " след три следващи победи без позволен гол в датското състезание.

И двата отбора не можеха да разчитат на някои съществени футболисти, само че офанзивата на изглеждаше респектиращо с, Чуквунонсо Мадуеке и. Мачът обаче стартира доста по-добре за. В 6-ата минута нацели лявата греда, а секунди по-късно негов пас откри Исак Йоханесон и 18-годишният гений откри резултата.

несъмнено беше най-опасният футболист на датчаните. Поредното му хитро подаване стигна до, само че той пропусна от чиста позиция. В 21-ата минута изравни с попадение на. Звездата на домакините получи пас от и прати топката в мрежата. Радостта на домакините обаче продължи малко, тъй като единствено две минути по-късно Пепе Биел върна задатъка на.

Последва мощен напън на и неточни удари на и. Гостите обаче не бяха обезпокоени и всяка тяхна контра създаваше напрежение пред вратата на. В 43-ата минута Биел центрира от корнер, а Лерагер беше оставен непокрит в наказателното поле и с глава вкара трети гол за ФК Копенхаген.

След почивката в игра за се появиха и. Именно японският халф върна едно попадение в 50-ата минута след неточност в отбраната на. Датчаните незабавно отвърнаха с пропуск на Пепе Биел. В 59-ата минута стреля мощно, само че избави. Полякът отрази и удар на Захави.

В 62-ата минута ПСВ получи дузпа за нарушаване на против. Зад топката застана, само че усети посоката на удара му и избави. Надмощието на домакините продължи и Гакпо бързо се реваншира за пропуща си. Нападателят вкара за 3:3 в 70-ата минута след благополучен рикошет.

Шоуто не спря дотук. В 78-ата минута Пепе Биел пресече пас в противниковата половина и с акуратен удар заби четвърти гол за. И това обаче не беше задоволително за успеха, тъй като в 85-ата минута засече центриране на за 4:4, а реваншът в датската столица се обрисува да е също толкоз трогателен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР