Отборите на Франция и Нидерландия ще определят носителя на европейската

...
Отборите на Франция и Нидерландия ще определят носителя на европейската
Коментари Харесай

Франция и Нидерландия е финалът на Евро 2022 за юноши до 17 години

Отборите на Франция и Нидерландия ще дефинират носителя на европейската купа по футбол за юноши до 17 години.

Това стана факт, откакто „ петлите “ победиха Португалия с 6:5 след осъществяване на дузпи, а в постоянното време двата отбора приключиха наедно 2:2. Уарен Заир Емери даде преднина на Франция в 8-ата минута, само че единствено четири минути по-късно Афонсо Морейра възвърне равенството. „ Мореплавателите “ направиха поврат в 20-ата минута посредством Дарио Есуго, но автогол на Жоао Муниз оформи крайното 2:2. От състава на Португалия единствено Мануел Мендоса пропусна да се разпише от „ бялата “ точка и това бе задоволително на Франция да се класира към финалния дуел.

Рулетката на дузпите дефинира и спечелилия от другия полуфинал, противопоставящ отборите на Нидерландия и Сърбия. Действащият европейски първенец откри резултата в 47-ата минута посредством Джейсън ван Дуйвен, само че „ плавите “ направиха цялостен поврат единствено осем минути по-късно след голове на Йован Милошевич и Йован Миятович. Четвърт час преди края Джейдън Слори вкара за 2:2 и изходът на мача трябваше да се реши след осъществяване на 11-метрови удар.

„ Лалетата “ осъществиха всичките си пет осъществявания от „ бялата “ точка, до момента в който неприятно осъществяване на Матея Радонич прати Нидерландия на трети следващ край на европейско първенсто за тази възрастова група.

Финалът сред Франция и Нидерландия можете да гледате директно в ефира на Българска национална телевизия 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport в сряда, 1 юни, от 19 часа българско време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР