Отборите на Фиорентина и Уест Хем ще се изправят един

...
Отборите на Фиорентина и Уест Хем ще се изправят един
Коментари Харесай

Фиорентина и Уест Хем се срещат във финала на Лига на конференциите

Отборите на Фиорентина и Уест Хем ще се изправят един против различен във финала на третия по мощ европейски клубен шампионат - Лигата на конференциите. Решаващият мач за трофея ще се играе довечера от 22:00 часа българско време на " Фортуна Арена " в Прага.


Уест Хем е измежду отборите с най-голяма почитател база в Англия, само че не е печели трофей от 1980 година, когато победи в Купата на Футболната асоциация. " Чуковете " към този момент са вкусвали европейски триумф, само че през далечната 1965 година, когато печелят Купата на носителите на купи на " Уембли ". Очаква се към 20 хиляди почитатели на отбора да пътуват за столицата на Чехия, макар че потенциалът на стадиона е едвам 19 370 фенове, а лондончани получиха единствено 4890 билета. Ако Уест Хем победи Фиорентина, отборът ще играе в евротурнирите за трета поредна година, като ще взе участие в Лига Европа през идващия сезон.

Тимът на Фиорентина също е печелил Купата на носителите на купи - през 1960. Последният значим трофей на " виолетовите " е от 2001 година, когато те печелят Купата на Италия. " Това е първият ми сезон в Европа и да доближи край ми носи огромно задоволство ", показа треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано. " Сега би трябвало да довършим задачата ", добави той.

" Не знам дали ще ми повдигнат скулптура, в случай че спечелим, само че играчите имат добра опция да бъдат запомнени от всички в този клуб. Чувството е особено ", сподели мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс.

Двубоят в Прага стартира в 22:00 часа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР